TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Adana'daki Fetö davasında tutuklu sanık kalmadı

Eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Çalışkan ve iş adamı Vural'ın ev hapsi şartıyla tahliye edilmesi sonucu davada tutuklu sanık kalmadı.
Adana'daki Fetö davasında tutuklu sanık kalmadı
AA - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da yer aldığı 2'si tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu yargılanan eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve iş adamı Mustafa Vural ile eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Çalışkan, savunmasında, terör örgütüne bir üniversite kazandırmak için çaba sarf etmediğini öne sürdü.

Adana'ya üniversite kazandırmak için uğraştığı iddia eden Çalışkan "Örgütün üyesi ve yöneticisi değilim. İddia makamı neye dayanarak beni örgüt yöneticisi olarak tanımlıyor bunu anlamıyorum. Tüm bildiklerimi zaten önceki duruşmalarda anlattım. Biz maalesef kullanıldık. Ben ByLock kullanmadım. Bu yapının terör örgütü olduğunu anladık. Bütün bildiklerimi zaten anlattım. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadelerini kullandı.

Vural da sağlık problemleri olduğunu ve terör örgütü yöneticiliği suçlamasını kabul etmediğini belirtti.

Diğer sanıklarda üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Muammer Çalışkan ve Mustafa Vural'ı ev hapsiyle tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aldırmaz için "terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 35 yıla kadar, diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, vasfı üniversite alanı olan arazinin konut alanına çevrilerek FETÖ'ye yüksek meblağlarda finansman sağlandığı, hiçbir faaliyette bulunulmamasına rağmen çeşitli ülkelere gidildiği ve masrafların belediyeye ödetildiği belirtilmişti.

Dava kapsamında firari sanıklar FETÖ elebaşı Gülen ile Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verilmişti. Daha önce tahliye edilen Muammer Çalışkan ile iş adamı Mustafa Vural, yeni deliller elde edilmesi üzerine 12 Ekim 2016'da yeniden tutuklanmıştı.
Yorum Yazın