TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Akıncı Üssü davasının 8. celsesi sona erdi

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın sekizinci celsesi, eski Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün savunmasıyla sona erdi.
Akıncı Üssü davasının 8. celsesi sona erdi
İHA - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın sekizinci celsesi tamamlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşmada, eski Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürlüğünde görevli Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün savunmasına geçildi. Olay tarihi 15 Temmuz 2016’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından aranarak Akıncı Üssü’ne gitmesi yönünde bir emir geldiğini iddia eden Akyüz, "Terörle mücadele harekatına ilişkin gerçekleştirilecek bir operasyonun desteklenmesi amacıyla Akıncı Üssü’nde görevlendirildiğim bana tebliğ edildi. Bilgi almak için önce Akıncı Üssü’ne, ardından 143. Filo’ya gittim, oradakiler bir bilgisi olmadığını söylediler. Bende önemsemeyerek buradan çıktım. Saat 20.00 civarında bana acilen üsse gelmem söylendi, bende sivil bir şekilde gittim. Başlangıçta olayı hiçbir şekilde algılayamadım, benimle o sırada hiç kimse ilgilenmedi. İlk olarak Kara Kuvvetleri Harekat Merkezini aradım bir karmaşa olduğunu söyledim, birlik listesi olması lazım, o listeyi bulup gereken hususları bize iletin dediler. Benim kaderim orada değişti, çünkü listedekileri tek tek aradım" şeklinde konuştu.

"CHP’NİN ’KONTROLLÜ DARBE’ MUHALEFETİNE KATILIYORUM"
Sanık Akyüz, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek, "İçine düşürüldüğümüz durumun net olarak ortaya konulması için soruşturmanın genişletilmesi ve sorumluların yargılanması gerek. CHP’nin Darbe Komisyonu raporuna koyduğu ’kontrollü darbe’ şeklindeki muhalefetine ben de katılıyorum" şeklinde konuştu. Akyüz’ün bu sözleri üzerine şehit aileleri, mağdurlar ve müşteki avukatları ’siyaset yapıyor’ diyerek tepki gösterdi.
Duruşma akşam saatlerinde sanık Akyüz’ün savunmasını tamamlamasıyla sona erdi. Yarın Akyüz’ün çapraz sorgulaması yapılacak. Sanık Akyüz’den sonra iddianamede yer alan bir diğer isim Mehmet Dişli’nin savunma yapması bekleniyor.
Yorum Yazın