• Asayiş

"Baba olur mu öyle şey, ya zafer, ya ölüm"

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç, memleketi Denizli’de gözyaşları içinde binlerce vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
"Baba olur mu öyle şey, ya zafer, ya ölüm"
İHA - 4 ay önce gözünden yaralandıktan sonra babasının "oğlum gitme" demesi üzerine, Şehit Özkan Bilgiç, ‘Baba olur mu öyle şey, ya zafer, ya ölüm’ dediği iyileştikten sonra görevine döndüğü öğrenildi.
Diyarbakır’daki askeri törenin ardından memleketine uğurlanan şehit Bilgiç’in cenazesi, helallik için önce Denizli’deki baba evine getirildi. Burada, sevenleri ve komşuları gözyaşlarına hakim olamadı. Babası Necip Bilgiç ve annesi Fatma Bilgiç’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

İyileştikten sonra tekrar görevine döndü
Şehidin nişanlı olduğu, düğün hazırlıklarını yapmak için iki hafta önce izine geldiği ve 2 Ekim gününe de düğün tarihi aldığı öğrenildi. 4 ay önce gözünden yaralanan şehit Özkan Bilgiç, iki hafta izin yaptıktan sonra tekrar görevinin başına Diyarbakır’a gittiği öğrenildi. 4 ay önce yaralandıktan sonra babasının oğlum gitme demesi üzerine, Şehit Özkan Bilgiç, ‘Baba olur mu öyle şey, ya zafer, ya ölüm’ dediği belirtilerek, iyileştikten sonra görevine döndüğü öğrenildi.
Şehidin cenazesi namazı için Denizli Pamukkale ilçesi Korucuk Mahalle Camisi’ne getirildi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Bornova Jandarma Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral İsmail Balıbek, 11. Komando Tugayı Komutan Albay Gültekin Yaralı, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, milletvekilleri, çok sayıda askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Korucuk Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.
Yorum Yazın