TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Benzin istasyonu işletmecisi tespit davası açtı

İzmir'in Üçyol ile Üçkuyular arasında yapımı yılan hikayesine dönen metro çalışmaları yüzünden zarara uğradığını iddia eden benzin istasyonu işletmecisi Abdurrahman Aras, tespit davası açtı.
Benzin istasyonu işletmecisi tespit davası açtı

Tespit davasından sonra zararın temini için Büyükşehir Belediyesi'ne karşı dava açacağını belirten Aras, Göztepe ile Poligon arasında kalan caddenin tamamen kapatılması nedeniyle her yıl zarar ettiğini, metro çalışmasının ne zaman tamamlanacağı konusunun ise muamma olduğunu söyledi.

Temeli 2005 yılında atılan metro çalışmalarında yaşanan aksaklıklar esnafı zor durumda bıraktı. Üçyol ile Evka-3 arasında hizmete sokulan metronun, Üçyol ile Üçkuyular arasındaki bölümünün 2010 yılında biteceği açıklandı. Müteahhit ile belediye yetkilileri arasında yaşanan sorunlar nedeniyle çalışmalar 2012 tarihinde tamamlanacağı belirtildi. 2012 yılının sonlarına doğru Üçyol ile İzmirspor arasında bir durak hizmete girdi. Kalan bölümlerde çalışmalar aksadı. Yetkililer bu kez çalışmaların 2013 yılının Temmuz ayında biteceğini ve Üçyol ile Üçkuyular arasındaki bölümün hizmete açılacağını söyledi.

Üçyol ile Üçkuyular arasındaki caddenin büyük bölümünün trafiğe açıldığını, Göztepe ile Poligan arasında bulunan 100 mertelik bölümün bir türlü bitirilemediğini belirten Nebioğlu Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: "Metro çalışmalarından önce ben milyonlarca lira yatırım yaparak benzin istasyonu açtım. Ana cadde üzerinde bulunan benzin istasyonumun tam önüne şantiye kurdular. Şantiye yüzünden istasyona giriş çıkış noktaları kapatıldı. Topluma hizmet için yapılan metro çalışmalarına destek verdik."

Metro çalışmalarının 2010 yılında biteceği ve caddenin trafiğe açılacağının belirtildiğini anlatan Aras, şöyle konuştu: "Sonra bu çalışmalar uzadı. Bu kez çalışmanın 2012 yılında biteceği açıklandı. 2012 yılı geçti şantiye halen cadde üzerinden kalkmadı. Petrol aldığım şirket ile aramızda protokol var.Protokolde belirtilen oranı satmadığı taktirde şirkete her yıl için 450 bin dolar tazminat ödüyorum. Sadece bu değil. İşçilerin parası, vergiler ve bir çok gider. Halen mağduriyetim sürüyor. Bıçak kemiğe dayandı"

Göztepe ile Poligon arasında bulunan 100 metrelik alanın trafiğa açılması durumunda rahat nefes alabileceklerini belirten işadamı Abdurrahman Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz gerektiğinden fazla anlayışlı davrandık. Şantiyeye dönüşen 100 metrelik bölümün ne zaman kalkacağı ve yolun ne zaman trafiğe açılacağını kimse söylemiyor. Ben de konuyu yargıya taşımaya karar verdim. Avukatlarım, önce tespit davası istedi. Yaşadığım mağduriyetin görülmesi için önce tespit davasını açtık. Ardından zararın temini için büyükşehir belediyesi ile buna sebep olan şirketlere karşı dava açacağım"

Yorum Yazın