TİC Holding Header
  • USD 32.339
  • EUR 35.181
  • Altın 2240.354
  • BIST 100 8753.67
  • Asayiş

CHP'li seçmenden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

CHP’li Dilek Ülger, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ülger, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı yürüyüşün amacının 2019 seçimlerinde genel başkanlık koltuğunda olmak olduğunu söyledi.
CHP'li seçmenden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
İHA - Moda Tasarım ve Marka Direktörü Dilek Ülger adlı CHP’li bir seçmen, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun”kutsal değerlere hakaret, suç delillerini gizleme, suç uydurma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından yargılanmasını talep eden Ülger, dilekçesinde CHP’nin son dönemlerde Atatürk’ün çizgisinden çıktığını ve genel başkanın terör örgütleriyle aynı söylemlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Kendisini “Sokaktaki CHP’li” olarak tanıtan Ülger, koyu bir Atatürkçü olduğunu belirterek, “İzmirli ve Atasının kızı olarak, Atamın kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkmak adına, bugün bu davayı açmayı kendime borç bildim. Çünkü CHP kimsenin babasının çiftliği değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı yürüyüşe değinen Ülger, “Adalet yürüyüşü asla Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılması için yapılmadı. Bu Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimlerinde tekrardan genel başkanlık koltuğunda kalması için yaptığı bir şov bence. 7 seçim 2 referandum kaybetmiş bir parti liderinin hala kurultaylarda genel başkan seçilmesi, içerideki delege ağalığının hüküm sürdüğünü gösteriyor. Bu konudan rahatsızlık duyuyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza diktatör diyor ama asıl diktatör Kemal Kılıçdaroğlu. Parti içinde insanların söz söyleme ve eleştiri yapma hakkı yok, ön plana çıkacak insanların alaşağı ediliyor. Partiye üye değilim, üye olmak için partinin başındaki insanların gitmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BU DAVAYI AÇMAK BANA VİCDANİ SORUMLULUK GETİRDİ”

Ülger, suç duyurusunda bulunmadan önce CHP İstanbul İl Başkanlığı2na gittiğini, burada başkan yardımcısıyla konuştuğunu anlatarak, “İl başkan yardımcısı CHP’nin o günkü değerleriyle bugünü kıyaslamamamız gerektiğini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru, partinin yanlış olduğunu söyledi. ‘Atatürk o zamanki şartlarda Atatürk’tü, bugün olsa ne yapardı asıl ona bakmak lazım’ dedikten sonra bu davayı açmak bana vicdani sorumluluk getirdi” diye konuştu.

“İSTİFA ETMEZSE İSTANBUL’DAN ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİM”

“Yapmış olduğum şey Kılıçdaroğlu’nu hapse attırmak değil, sadece onu istifaya davet etmek” diyen Ülger, “Eğer bir sonuç alamazsam ve Kılıçdaroğlu istifa etmezse, onların Ankara’dan İstanbul’a yapmış olduğu yürüyüşün tam tersi, asıl CHP için adalet lazım diyerek İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürümeyi düşünüyorum. Adalet yürüyüşüne katıldım ancak amacım Kılıçdaroğlu’na destek olmak değil, seçmene adaletti. Eğer bugün yine Kılıçdaroğlu ile yan yana yürümek durumunda kalsam yine elimde seçmene adalet pankartıyla yürürdüm” dedi.
Yorum Yazın