TİC Holding Header
  • USD 32.34
  • EUR 35.139
  • Altın 2237.464
  • BIST 100 8753.67
  • Asayiş

Darbeci eski teğmen 'ByLock'u basından duymuş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (Fetö) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.
Darbeci eski teğmen 'ByLock'u basından duymuş
AA - Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen davanın duruşmasında, sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Sanık eski teğmen Abdullah Aslan 15 Temmuz akşamı mesaiden ayrılarak ailesinin bulunduğu İstanbul'a gitmek için hazırlık yaptığını, olay akşamı yaşanan hareketliliğin ne olduğunu öğrenmek istediği karakolun önündeki polislerce gözaltına alındığını söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı akşamı nezarette geçirdiğini ve darbe girişimine katılmadığını savunan Aslan, soruşturma aşamasındaki "kışlaya gittiği" yönündeki beyanlarının da doğru olmadığını ileri sürdü.

Sanık Aslan, mahkeme heyetinin, "Jandarma Genel Komutanlığına gitmen için birinden emir ya da talimat aldın mı?" sorusunu, "Bu yönde emir almadım, ben AŞTİ'ye gidiyordum. Biraz zaman geçirmek ve yemek yemek için vaktim vardı. Bu esnada karakolun önünden geçerken polislere neler olduğunu sordum. Bana, 'Sen kimsin?' dediler. Askeri personel olduğumu söyleyince gözaltına alındım." şeklinde yanıtladı.

Aslan, iddianamede yer alan 0538 366 XX XX numaralı hattan 22 Ağustos 2014'ten 2015 ortalarına kadar ByLock kullandığı iddiasını da kabul etmeyerek, programın adını basından duyduğunu öne sürdü.
Yorum Yazın