TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.214
  • Altın 2246.59
  • BIST 100 8792.15
  • Asayiş

Diyarbakır ve Bitlis'te hain saldırı, 3 şehit, 4 yaralı

Terör örgütü Pkk tarafından Diyarbakır ve Bitlis'te düzenlenen saldırılarda 1'i asker 3 kişi şehit oldu, 4 kişi de yaralandı.
Diyarbakır ve Bitlis'te hain saldırı, 3 şehit, 4 yaralı
Tuğba Serbest - Diyarbakır'ın Hani ilçesi ve Bitlis'te terör örgütü PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırılarda 1'i asker 3 kişi şehit olurken 4 sivilde yaralandı.

BİR UZMAN ÇAVUŞ, BİR SİVİL ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda biri asker 2 kişi şehit düştü.

Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerce ilçeye bağlı Topçular Karakoluna gitmekte olan sivil araca ateş açıldı. Saldırıda araçta bulunan bir uzman çavuş ile bir güvenlik korucusu şehit oldu.

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:
'Diyarbakır ili Hani ilçesi ile Topçular Karayolu bölgesinde seyir halinde bulunan araca 19 Mart 2018 saat 15.05 sıralarında bir grup terörist tarafından ateş edilmesi sonucunda, biz Uzman Erbaş ile bir Güvenlik korucusu şehit düşmüştür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

ODUN TOPLAYAN KÖYLÜLERE SALDIRDILAR

Öte yandan Bitlis'te teröristler tarafından odun toplayan köylülere yönelik düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.

BİR VATANDAŞ ŞEHİT OLDU

Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden şu açıklama yapıldı:
'Henüz tespit edilemeyen bir bölgeden bir grup bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde Nurullah Kılıçarslan isimli vatandaş hayatını kaybetmiş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanan 4 vatandaşımız ise Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.'
Yorum Yazın