TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Eski milletvekili Muhammed Çetin'e dava

Çetin hakkında bir televizyon programında yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanına hakaret ve silahla tehdit suçlarını işlediği iddiasıyla 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Eski milletvekili Muhammed Çetin'e dava
AA - 24. Dönem Bağımsız İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin hakkında, bir televizyon programında yaptığı konuşmasında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "silahla tehdit" suçlarını işlediği iddiasıyla 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Çetin'in olay tarihinde İstanbul Bağımsız Milletvekili olduğu, suç tarihinde ise STV'de yayınlanan programa telefonla bağlandığı belirtildi.

Yayına bağlanan kişinin Muhammed Çetin olarak tanıtıldığı aktarılan iddianamede, FETÖ ile bağlantısı bulunan ve bu terör örgütünün yayın organı olarak faaliyet gösteren Samanyolu Yayın Grubu'na emniyet birimlerinin operasyon düzenlemesi üzerine, Çetin'in canlı yayında bazı sözler sarf ettiği anlatıldı.

İddianamede, Çetin'in savcılıkça alınan ifadesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren bir sözünün olmadığını, suçlamaya konu sözleri kendisinin değil, Mehmet Doğan adlı kişinin başka bir televizyon programına bağlanarak söylediğini savunduğu kaydedildi.

Mehmet Doğan'ın katıldığı programın görüntülerinin bilirkişi tarafından çözümünün yapıldığı anlatılan iddianamede, bilirkişinin hazırladığı raporda sanık Çetin'in savunmasında ileri sürdüğü konuşmaların Mehmet Doğan tarafından söylenmediğinin tespit edildiği aktarıldı.

İddianamede, sanık Çetin'in "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "silahlı tehdit" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Yorum Yazın