TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Fetö'ye finansal destek sağlayanlara operasyon, 7 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (Fetö-Pdy) yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağlayan 7 kişi yakalandı.
Fetö'ye finansal destek sağlayanlara operasyon, 7 gözaltı
İHA - Alınan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul’da 8 adrese eş zamanı baskın düzenledi.

Örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatından sonra kapatılan Bank Asya’ya, 27 Ocak 2014’te İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ce 3 milyon 600 bin lira, 17 Haziran 2014 tarihinde ise birliğin alt kanadı sayılan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu’nca 3 milyon 800 bin lira yatırıldığı tespit edildi.

FETÖ-PDY silahlı terör örgütüne maddi anlamda finansal destek sağladıkları belirlenen 8 kişinin yakalanması için başlatılan operasyonlarda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüte yakın adı geçen birlik ve grup hesapları üzerinden Bank Asya’ya toplam 7 milyon 400 bin liranın 2 seferde aktarıldığı öğrenildi.

Aralarında idarecileri ve eski yöneticilerinde bulunduğu 7 kişi yakalanırken, firari durumdaki 1 şüphelinin yakalanması için operasyonların sürdüğü belirtildi.

Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
 
Yorum Yazın