TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Gazeteci Hasan Cemal'e ikinci takipsizlik

Gazeteci Hasan Cemal hakkında ‘Akan kanın bir numaralı sorumlusu, Saray’daki Sultan’dır, nokta’ başlıklı köşe yazısına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yürütülen soruşturmaya da takipsizlik kararı verildi.
Gazeteci Hasan Cemal'e ikinci takipsizlik
Fatma Güler - İSTANBUL / İHA - Cemal hakkında “Hey sen!” başlıklı köşe yazısında ilişkin soruşturmada da takipsizlik kararı verilmişti.

Gazeteci Hasan Cemal Hakkında iki yazısında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmalar takipsizlik kararı ile sonuçlandı. Gazeteci Hasan Cemal hakkında “Hey sen!” ve ‘Akan kanın bir numaralı sorumlusu, Saray’daki Sultan’dır, nokta’ başlıklı köşe yazıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla iki ayrı soruşturma başlatılmıştı.

“Hey sen!” başlıklı yazısına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç, Hasan Cemal Hakkında takipsizlik kararı verdi.

Savcı Aydinç’in ardından ‘Akan kanın bir numaralı sorumlusu, Saray’daki Sultan’dır, nokta’ başlıklı yazıya ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe de Cemal hakkında takipsizlik kararı verdi.

İki takipsizlik kararında da yazıların basın ve ifade özgürlüğü kapsamında ve eleştiri mahiyetinde olduğu belirtildi. Savcı Umut Tepe tarafından verilen takipsizlik kararında, "Siyasetçileri ve toplum önünde bulunan tanınmış kişileri eleştiri sınırlarının normal bireye göre daha geniş olduğu" da vurgulandı. Verilen iki takipsizlik kararı onay için başsavcılığa gönderildi.

 
Yorum Yazın