TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

İstanbul’da 57 eski belediye çalışanı Fetö'den tutuklandı

İstanbul’da silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçe belediyelerinde daha önce görev yapan 73 kişiden 57'si tutuklandı.
İstanbul’da 57 eski belediye çalışanı Fetö'den tutuklandı
İHA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, terör örgütü FETÖye yönelik 3 Ekim’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçe belediyelerinde daha önce görev yapan kişilere yönelik operasyon gerçekleştirilmişti.

Örgütün gizli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcılarına yönelik soruşturması kapsamında, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 73 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile diğer bazı ilçe belediyelerinde önceden görev yaptığı ve örgütle bağı tespit edilerek ihraç edilen 73 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ şüphelilerinden 9'unun savcılık talimatıyla polisten serbest kalırken, adliyeye sevk edilen 64 şüpheliden 57'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geri kalan 7 zanlının ise ‘adli kontrol’ hükümlerince salıverildiği kaydedildi.
Aynı soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan ve firari durumda olan 39 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Yorum Yazın