TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kağızman'da EYP ele geçirildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda tuzaklanmış EYP ele geçirildi.
Kağızman'da EYP ele geçirildi
İHA - Kars İl Jandarma Komutanlığınca terörle mücadele kapsamında Kağızman Çemçe kırsalında yürütülen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece operasyonunda Nazik Deresi’nde toprağa gömülü vaziyette 2 kiloluk teneke kutu içerisinde yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirildi. 

Jandarma ekiplerinin dikkati sonucu toprağa gömülü olarak ele geçirilen EYP, elektrikli fünye ve 35 metre uzunluğunda kablo çekilerek tuzaklanmış halde basma düzenekli olarak hazırlanmış bir şekilde ortaya çıkarıldı. 

Konuyla ilgili Kağızman Cumhuriyet Savcısına bilgi veren jandarma bölgeyi güvenlik altına aldı. Teröristler tarafından tuzaklanan EYP olay yerinde güvenli bir şekilde imha edildi. İmha edilen bölge çukur oluştu. 

Öte yandan Jandarma ekiplerince bölgede yapılan arama tarama çalışmalarında toprağa gömülü vaziyette küçük tüpe yerleştirilmiş 1 adet EYP, 1 adet boş tüp ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. EYP patlayıcı olay yerinde kontrollü olarak patlatılırken, delil taşıyan malzemeler incelenmek üzere Kars İl Jandarma Komutanlığına getirildi. 
Yorum Yazın