TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Sahte çeke 6 yıl 6 ay hapis

Kayseri’de internet sitesinden satın aldığı araç sahibine 2 bin TL peşin para verip, 13 bin TL çek verdiği ve o çekin sahte olduğu iddiasıyla yargılanan 20 yaşındaki sanığa 6 yıl 6 ay hapis, 8 bin TL adli para cezası verildi.
Sahte çeke 6 yıl 6 ay hapis
İHA - Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada başka suçtan Uşak’ta tutuklu bulunan 20 yaşındaki sanık A.S., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır bulunurken, mağdur M.K. duruşma salonunda hazır bulundu. 

Mağdur M.K. mahkemede başından geçen olayı şöyle anlattı: “Aracımı satmak için internet sitesine ilan verdim. Sanık A.S. ile ağabeyi olarak tanıştırdığı E.S. gelip aracı gördüler. 15 bin TL’ye anlaştık, 2 bin TL peşin verdiler, 10 günlük 13 bin TL de çek verdiler. Daha sonra çek sahte çıktı. Zararım giderilmedi, şikayetçiyim.” 
Sanık A.S. ise üzerine atılı suçlamaları reddederek, amcası olduğunu söylediği E.S. ile birlikte araç almaya gittiklerini ve çeki E.S.’nin verdiğini söyledi. A.S., “İşlemediğim bir suç nedeniyle mağdurun zararını gidermeyeceğim” dedi. 

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık A.S.’ye ‘dolandırıcılık’ suçundan 4 yıl hapis, 28 bin TL adli para cezası, ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis, 28 bin TL adli para cezası verdi. 
Yorum Yazın