TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Şehidin maaşına haciz konmasını talep eden avukata inceleme

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan'ın Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesi ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat Gün hakkında inceleme başlattı.
Şehidin maaşına haciz konmasını talep eden avukata inceleme
AA - Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şehit Musa Özalkan’ın Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesi alacağı ve aracı üzerine haciz konulması talebinde bulunan Yozgat Barosuna kayıtlı Avukat E.G. hakkında 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 58 ve devamı maddeleri uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığımızca yasal gereğine tevessül edilerek inceleme başlatılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilgili avukat hakkında olay ile ilgili olarak idari yönden gereğinin takdir ve ifası için Yozgat Barosu Başkanlığına bildirimde bulunulmuştur."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın maaşına, 2009'da iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazası nedeniyle açılan tazminat davası sonucunda haciz konmuş, şehit olmasının ardından haciz işlemi davacı tarafın talebi üzerine yenilenmiş, bunun üzerine şehit ailesinin borcu ödediği öğrenilmişti.

Müvekkilinin talebi üzerine haciz yenileme başvurusu yaptığını belirten avukat Emine Gün hakkında Adalet Bakanlığı da suç duyurusunda bulunmuştu.
Yorum Yazın