TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Bisiklette hedef 4 yılda 5 bin lisanslı sporcu

Küçükbakırcı, Milli takımımız maalesef Fransa turuna kabul edilmiyor. Neden? Başarı yok. O hızı yakalayamıyoruz. Bundan dolayı milli takımımızı, Fransa turu koşabilecek ve olimpiyatlarda madalya kazanabilecek hale getireceğiz dedi.
Bisiklette hedef 4 yılda 5 bin lisanslı sporcu
AA - Türkiye Bisiklet Federasyonu, kurulduğu günden bu yana inişli çıkışlı dönemler yaşamasına rağmen milli takım olarak ilk başarısını 1973 yılında Balkan Şampiyonası'nda kazandığı 3'üncülükle elde etti. Yine aynı yıl Balkan Şampiyonası'nda ferdi birinciliği ise şu anki federasyon başkanı Erol Küçükbakırcı kazanarak, o döneme kadar Türk bisiklet tarihinin en büyük başarısına ulaştı.

1972 Münih ve 1976 Montreal Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden eski milli bisikletçi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden beri nitelikli ve lisanslı sporcu sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Bu yıl Antalya'da çeşitli faaliyetler düzenlediklerini belirten Küçükbakırcı, açtıkları kursa 100 mekanisyen ile 135 antrenör kursiyerin katıldığını anlattı.

"Dünya klasmanında belli bir yere gelmeyi hedefliyoruz"
Yönetim olarak öncelikli düşüncelerinin sporcu sayısını en kısa sürede binli rakamlara çıkarmak olduğunu vurgulayan Küçükbakırcı, şöyle devam etti:
"Alanya'da yaptığımız ilk yarışta 35 olan sporcu sayımızı 652'ye ulaştırdık. Sonraki yarışlarda ise bu sayıyı 700'e çıkardık. Şu an faaliyetlerimizi 700 sporcuyla yapıyoruz. 2017 hedefimiz bin sporcuya ulaşmak. 2018'de 2 bin, 2019'da 3 bin, 2020'de ise 5 bin sporcuya ulaşacağız inşallah. Yani, Türkiye Bisiklet Federasyonu 4 yılın sonunda 5 bin lisanslı sporcuyla karşınızda olacak. Bununla birlikte sadece sayıyla değil rekabeti artırmış ve başarıya giden bir bisiklet federasyonu hedefliyoruz. İnşallah madalyalara da talibiz. Bu sene zor görünse de 3. veya 4. yıllarımızda dünya klasmanında belli bir yere gelmeyi hedefliyoruz."
Yorum Yazın