TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Hedefleri 'Borlee kardeşler' gibi olmak

Atletizmde katıldıkları yarışlarda ilk üçü kimseye bırakmayan 11 yaşındaki üçüz kardeşler, Belçikalı dünyaca ünlü ikiz Borlee kardeşleri kendilerine örnek alıyor.
Hedefleri 'Borlee kardeşler' gibi olmak
AA - Mersin'de yaşayan ve bugüne kadar katıldıkları yarışlarda ilk üçü kimseye bırakmayan 11 yaşındaki üçüz atletler, Belçikalı ünlü ikiz atletler Borlee kardeşler gibi bayrak yarışlarında birlikte koşup, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Beden eğitimi öğretmenleri Ahmet Sekman tarafından 3 yıl önce keşfedilen Emine, Zöhre ve Dilan Demir kardeşler, geride kalan süreçte atletizmde kendilerini geliştirdi.

Katıldıkları yarışlarda ilk üçü kimseye bırakmayan Demir kardeşler, 2013 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 4x400 metre yarışlarında birlikte koşan ikiz Jonathan ve Kevin ile küçük kardeşleri Dylan Borlee'yi kendilerine örnek alıyor.

Borlee kardeşler gibi dünyada isimlerinin duyulmasını isteyen Demir kardeşler, bu şekilde emekli maaşıyla ailesini geçindirmeye çalışan kanser hastası babalarına yardım etmek istiyor.

Zöhre Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizme 8-9 yaşında başladıklarını söyledi.

Koşmayı çok sevdiklerini ifade eden Zöhre, "Ahmet hocamız bizi gördü ve atletizmle tanıştırdı. Biz de kardeşlerimizle atletizme başladık ve yarışlara katıldık. İlk hedefimiz diğer yarışlarda olduğu gibi Türkiye'de ilk üçte yer almak. Daha sonra ise uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi kardeşlerimle beraber temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

Kardeşlerden Dilan Demir, katıldıkları yarışlarda ilk üçü kimseye bırakmadıklarını, bazen de ayrı ayrı yarıştıklarını aktardı.

Emine Demir de çanta, ayakkabı ve kıyafet gibi eksikleri olduğunu bunları karşılamak için atletizmde başarılı olmak istediklerini belirterek, "Kendimize Borlee kardeşleri örnek alıyoruz. Onlar bu alanda başarılı oldularsa biz niye olmayalım diye düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın