TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

İkiz başpehlivanlar Kırkpınar tarihine geçecek

Antalya Konyaaltı Belediyesi’nin güreşçisi Turan Balaban, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'nun kararı ile gelecek yıl ikiz kardeşi İsmail Balaban’la birlikte baş boyunda güreşecek.
İkiz başpehlivanlar Kırkpınar tarihine geçecek
İHA - Balaban kardeşler, baş boyunda Kırkpınar tarihinin ilk ikiz güreşçileri olacak.

Konyaaltı Belediyesi güreşçisi 29 yaşındaki Turan Balaban, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı boyu çeyrek finalinde Sinan kaya ile güreşirken, gördüğü kırmızı kart nedeniyle diskalifiye edilmiş ve rakibi başaltı boyunda bir üst tura yükselmişti.

Yaşanan bu olayın ardından Turan Balaban ve antrenörü Hasan Aydın, rakibi Sinan Kaya’nın doping nedeniyle aldığı cezası bitmeden güreştirildiği gerekçesiyle Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na başvurdu. Başvuruyu inceleyen kurul, Turan Balaban’ı haklı buldu. Bu kararın ardından Turan Balaban, bu yıl baş boyunda Kırkpınar’da güreşecek.

Antrenmanlarını Atatürk Stadı'nda yapan ikiz kardeşler İsmail ve Turan Balaban’ı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ziyaret etti. Turan Balaban’a baş boyunda güreşeceğinden dolayı tebrik eden Başkan Böcek, her iki güreşçisine başarılar diledi.

İsmail Balaban: "İkizimle final yapmak istiyoruz"
29 yaşındaki başpehlivan İsmail Balaban, ikizi ile yıllardır yeşil sahalarda olduklarını hatırlatarak, desteklerinden dolayı Konyaaltı Belediyesi’ne teşekkür etti.

Hayallerinin ikiz kardeşler olarak başpehlivanlıkta güreşmek olduğunu dile getiren Balaban, “İkizler olarak Kırkpınar’da güreşmek istiyorduk. İlki gerçekleştirdik. İkizimle birlikte Kırkpınar’da final yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

"Geçen yıl hakkım yendi"
Geçen yıl Kırkpınar’a çok iyi hazırlanmasına rağmen derece elde edemediğini aktaran Balaban, “Çok iyi hazırlanmıştık. Antalya’ya altın kemeri getirmek için yola çıkmıştık. Kırkpınar’da hakem hatası nedeniyle haksız yenilgi aldım. Hakkım yendi. Bunu tüm güreşseverler biliyor. Geçen yıl geride kaldı. Bu yıl ikiz kardeşimle final için çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

Böcek'ten başarı dileği
Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ata sporunda önemli bir gün yaşadıklarını ifade ederek, 10 yıl önce İsmail ve Turan Balaban ikiz kardeşlerle yola çıktıklarını kaydetti.

2015 yılında tarihi Kırkpınar’da başaltı kategorisinde Turan Balaban’ın üçüncülük hakkının ihlal olduğu gerekçesiyle dava açıldığını dile getiren Böcek, “Bu dava sonuçlandı. Mahkeme kararıyla Turan Balaban da ata sporunda bundan sonra başpehlivan olarak güreşecek. İsmail’e kardeşi rakip oldu. Hangi spor olursa olsun dürüst ve düzgün yapmalıyız. İlahi adalet var ve adalet yerini buldu. Federasyon, güreşçimizin haklarını geri verecektir” ifadelerini kullandı.

Başaltından baş boyuna yükselen Turan Balaban ise 3 gün önce aldığı haberle büyük sevinç yaşadığını kaydetti.

2015 yılında olaylı bir maçı olduğunu hatırlatan Balaban, “Hakkım geri verildi. Ağabeyimle hayalim baş dalında güreşmekti. Bu seneye iyi hazırlanıyoruz. İnşallah güzel dereceler alırız" dedi.
Yorum Yazın