TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Milli sporcu Derya yeni rekor peşinde

Derya Can, buz altında yatay dalış rekorunu kırmak için Avusturya'da buzla kaplı gölde çalışmalarına devam ediyor.
Milli sporcu Derya yeni rekor peşinde
AA - Dalış rekortmeni milli sporcu Derya Can, buz altında yatay dalış rekoru için Avusturya'da buzla kaplı Weissensee Gölü'nde yapacağı deneme öncesi son hazırlıklarını sürdürüyor.

Derya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız sporcu Aurore Asso'ya ait olan 112,3 metrelik buz altında yatay dalış rekorunu kırmak üzere çalışma yaptıklarını söyledi.

Rekor denemesi için Avusturya'daki buzla kaplı Weissensee Gölü'nde çalışmalarını sürdürdüğünü, 24 Şubat'ta yapacağı denemeyle tek nefesle buz altında yatay mesafe kat ederek 112 metreyi geçmeye çalışacağını dile getiren Derya, buz kalınlığının 30 santimetre olan göldeki su sıcaklığının ise 1-2 derece civarında olduğunu belirtti.

Çalışmalara eğitmeni Adnan Yanbay ile devam ettiğini, günde 20 dakika suda antrenman yaptığını ifade eden milli sporcu, buz altındaki güvenliğinin ise eşi Tayfun Göçen ve dalış sporcusu Hamdullah Aras tarafından sağlandığını kaydetti.

"Bayrağımızı dalgalandırmaya devam etmek istiyorum"
Derya, Türkiye'nin güzel haberler duymaya ihtiyacı olduğunu düşündüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:
"Buz altı yatay dalış rekorunu kırmak ve Türkiye'ye armağan etmek istiyorum. Resmi olarak dünyanın en derine dalan kadınıyım, bunun üzerine yabancı bir sporcuya ait buz altında yatay dalış rekorunu da bırakmak istemedim. Bu rekoru da ülkeme getirip yüce bayrağımızı dünyada dalgalandırmaya devam etmek istiyorum."
Yorum Yazın