TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Yaz spor okullarında hedef 1,5 milyon öğrenci

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 'Tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı yaz okullarına bekliyoruz.' dedi.
Yaz spor okullarında hedef 1,5 milyon öğrenci
AA - Gençlik ve Spor Bakanlığının öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlattığı Yaz Spor Okulları'nda bu yıl 1,5 milyonun üzerinde öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

İl Spor Merkezleri'nde 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler, 29 Haziran'da başlayacak.

Söz konusu spor merkezlerine 2014 yılında 1 milyon 211 bin 728, 2015 yılında 1 milyon 271 bin 262 ve 2016 yılında ise 1 milyon 397 bin 976 çocuk ve gencin katılımı sağlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tüm çocukları 81 ilde 52 branşta yapılacak yaz spor okulları için İl Spor Merkezleri'ne davet etti.

''Spora ilgisi ve yeteneği olanlar tespit edilecek''
Spor yapan bir nesil yetiştirmek için İl Spor Merkezleri Yaz Okulları'nın önemli bir başlangıç olacağını vurgulayan Kılıç, "Spor okullarımız vasıtasıyla spora ilgisi ve yeteneği olan sporcular tespit edilecek belki de ilerleyen dönemlerde onların büyük başarılara imza atması sağlanacak." değerlendirmesini yaptı.

2017 yılı için daha yoğun bir katılım beklediklerini dile getiren Bakan Kılıç, şöyle devam etti.

"2017 yılında kamu ve özel kurumlar ile spor kulüplerinin sporcu altyapısını oluşturmak amacıyla İl Spor Merkezleri Yaz Okulları'ndan yararlanacak gençlerimizin sayısını 1,5 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

"Engelli gençler yaz spor okullarında spor yapacak"
Akif Çağatay Kılıç, engelli öğrencilerin, engellerini aşmaları doğrultusunda her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, "Yaz spor okullarından engelli çocuk ve gençlerimiz de yararlanıyor." dedi.

Geçen yıl 6 bin 183 engellinin merkezlerde eğitim aldığını hatırlatan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
"Nisan 2017-Mayıs 2018 döneminde tüm branşları ücretsiz olan Engelliler İl Spor Merkezleri'nden yararlanacak vatandaşımızın sayısının 7 bin olmasını hedefliyoruz. Evlatlarımız bu yıl da yaz döneminde evlerine kapanmadan hem çok güzel vakit geçirecek hem de spor yapma imkanı bulacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra spor yaparak engellilerimiz, sosyal hayatla bağlarını daha da güçlendirecekler.''
Yorum Yazın