TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Afganistan'da yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başta yetimler olmak üzere mağdur, muhtaç ve düşkün insanlara eğitimden sağlığa her alanda destek olmaya devam ediyor.
Afganistan'da yetim öğrencilere kırtasiye yardımı
Salih Berktaş - Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Afganistan’da açtığı Dar’ul Hıfz Sadaka Medresesi’nde okuyan ve çoğunluğu yetimlerden oluşan öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı. Medrese eğitimlerinin yanı sıra Sadaka Okulu’nda fenni eğitimlerini de alan talebelerin ihtiyaçları olan eğitim araç ve gereçleri tamamlandı. Kalem ve defterlerine kavuşan öğrencilerin mutlulukları yüzlerine vurdu. Kendilerine destek olanlara teşekkürlerini ileten öğrenciler, derslerine daha iyi çalışacaklarının sözünü verdiler.

Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Afganistan’da eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle yetim çocukların eğitimlerine öncelik veriliyor. Dernek tarafından açılan Dar’ul Hıfz Sadaka Medresesi’ne devam eden öğrenciler, aynı zamanda yine dernek tarafından faaliyete geçirilen Sadaka Okulu’na kayıtları yapılıyor. Afganlı yetimler, dini ve ahlaki eğitimleriyle birlikte fennî eğitimlerini de alıyorlar.
Yorum Yazın