TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Alibaba'da Jack Ma'nın görevini Daniel Zhang devralacak

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, şirketteki yönetim kurulu başkanlığını 10 Eylül 2019'da Alibaba’nın üst düzey yöneticisi Daniel Zhang'a bırakacak.
Alibaba'da Jack Ma'nın görevini Daniel Zhang devralacak
Alibaba'nın açıklamasında, Zhang'in söz konusu göreve geçiş sürecinde yardımcı olmak için Jack Ma'nın bir yıl daha şirketin yönetim kurulunda yer alacağı ve 10 Eylül 2019'da Zhang'in resmi olarak göreve getirileceği belirtildi.

Ma, Alibaba'nın müşteri ve ortaklarına yazdığı mektupta, söz konusu yönetim değişikliğini; şirketin bireylere dayanan bir kültürden mükemmellik sistemine ve yetenek geliştirme kültürüne dayanan bir kurumsal yönetişim seviyesine atılmış bir adım olarak değerlendirdi.

Jack Ma'nın konuya ilişkin hissedar ve müşteriler için yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı:
"Bu geçiş süreci, Alibaba'nın bireylere dayalı kurumsal yönetim anlayışından, örgütsel bir mükemmeliyete ve yetenek gelişimi kültürüne geçişini simgeliyor. Alibaba fenerini Daniel ve ekibine uzatmak şu an için verilen en iyi karar; çünkü, onlarla çalışarak edindiğim deneyimden yola çıkarak bu göreve hazır olduklarını biliyorum. Daniel ve ekibinin yeni neslin liderleri olacaklarını güvenim tam."

Jack Ma, Cumartesi günü verdiği bir röportajda emekliye ayrılacağını duyurmuştu. Ma, emekliliğinde eğitim alanında hayırseverlik projelerine yöneleceğini ve emekliliğinin bir dönemin sonu değil, "yeni bir dönemin başlangıcı" olacağını söylemişti.

JACK MA yeni projelerle mi geliyor?

Görev değişikliğinin 'yeni bir dönemin başlangıcı' olarak açıklayan Jack Ma eğitim alanında yapacağı yardımların yanında yeni bir proje ile gündeme gelmesi bekleniyor.

Blockchain, yapay zeka (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojiler ile ilgili; 'Üretim sanayisinin dönüşümüne ve çevrenin korunmasına yönelik daha teşvik edici politikalar üretmediği sürece blockchain ve IoT anlamsız teknolojiler olacaktır' diye konuşan Jack Ma yeni projesinde bu konular ile ilgilenmesi bekleniyor.

Yorum Yazın