TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Almanya'dan Türkiye'ye idam uyarısı

Almanya Federal Cumhuriyeti Sözcüsü Steffen Seibert, idam cezasının geri getirilmesi durumunda Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin sona erebileceğini kaydetti.
Almanya'dan Türkiye'ye idam uyarısı
İHA - Almanya Federal Cumhuriyeti Sözcüsü Steffen Seibert, bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki darbe girişimi ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye’deki darbe girişiminin AB ile Türkiye arasındaki mülteci akınını durdurmak için yapılan anlaşmayı etkilemeyeceğini söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sözcüsü Seibert, “AB, Türkiye’de yaşayan mültecilere mali destek verilmesini de içeren anlaşmada üzerine düşenleri yerine getirmeye devam edecek” dedi. Mülteci anlaşmasının hem AB hem de Türkiye’nin çıkarına olduğunu kaydeden Seibert, Almanya’nın Türkiye’den anlaşmaya bağlı kalmasını beklediğini kaydetti.

Öte yandan Steffen Seibert, darbe girişimin ardından konuşulan idam cezasının geri getirilmesi durumunda Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin sona erebileceğini kaydetti. “AB, değerler topluluğudur” diyen Seibert, idam cezasının olduğu bir ülkenin bu kuruma üye olamayacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Almanya ve diğer AB ülkelerinin, Türkiye’deki idam cezası tartışmasını takip ettiğini kaydeden Alman Sözcü, AB’nin pozisyonunun net olduğunu ifade etti. Seibert, “İdam cezasını kesin olarak reddediyoruz, idam cezası kurumu AB’ye katılma müzakerelerini sonlandıracağı anlamına geliyor” dedi.
Yorum Yazın