TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Balkan ombudsmanlık ağı kuracağız

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 'Balkan Ombudsmanlık Ağını kuracağız. Balkanlar'daki sıkıntıları burada yaşayanlar biliyor. O açıdan Balkan ombudsmanları arasında kuracağımız birlik son derece önemli.' dedi.
Balkan ombudsmanlık ağı kuracağız
AA - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Balkan ülkelerinde karşılaşılan sorunları en iyi bilenlerin orada yaşayanlar olduklarını ifade ederek Balkan ombudsmanlık ağı kuracaklarını söyledi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki resmi temasları kapsamında Sırbistan Ombudsmanı Zoran Pasalic ile bir araya gelen Malkoç, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında insanlar arasında barış, refah ve huzurun önemine dikkati çekerek Sırp mevkidaşıyla bu hususlar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Sırbistan ile Türkiye'nin hem cumhurbaşkanı hem ombudsman düzeyinde iyi ilişkilere sahip iki ülke olduklarına işaret eden Malkoç, bunun, hem Sırbistan hem de Balkanlar'ın istikrarı için önemli olduğunu söyledi.

Malkoç, "Görüşmede varacağımız mutabakatı diğer Balkan ülkeleri ombudsmanlarına gönderip Balkan Ombudsmanlık Ağını kuracağız. Balkanlardaki sıkıntıları burada yaşayanlar biliyor. O açıdan Balkan ombudsmanları arasında kuracağımız birlik son derece önemli." şeklinde konuştu.

Türkiye'de ombudsmanlığın 6 yıllık geçmişi olan bir kurum olduğunu hatırlatan Malkoç, "Kararlarımıza idarenin uyma oranı yüzde 20'lerden yüzde 65'lere çıktı." dedi.

Sırbistan Kamu Denetçiliği Kurumunu ziyaret eden Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sırbistan Ombudsmanı Pasalic ile kısa zamanda iyi işler çıkardıklarına işaret eden Malkoç, Sırbistan ziyareti sırasında kendisine eşlik eden Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'e teşekkürlerini iletti.

Pasalic de tüm Balkan ülkelerinin aynı sorunlarla mücadele ettiğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, "Balkan Ombudsmanlık Ağı" fikrini desteklediğini ifade etti.

Balkan ülkelerindeki ombudsmanlarla sürekli iş birliği halinde olduklarını anımsatan Pasalic, bölge ülkelerin ombudsmanlarının iş birliğine açık olduklarını aktardı.

Büyükelçi Bilgiç ise Türkiye Sırbistan ilişkilerinin son dönemde büyük gelişme gösterdiğine işaret ederek "İlişkilerimiz her alanda hızlı bir şekilde gelişiyor. Sayın Malkoç'un buraya yapacağı ziyaret, her iki ülkenin ombudsmanlık kurumları arasındaki iş birliğini daha da ileri götürecek." değerlendirmesinde bulundu.

Malkoç'a, Sırbistan ziyaretinde, TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri İbrahim Kılınç ve Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak eşlik etti.
Yorum Yazın