TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Cenevre'ye diplomat göndermeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD ile Suriye'nin Halep şehrindeki durumu görüşmek için Cenevre'ye heyet göndermeye hazır olduklarını ancak bu temasların sonuç odaklı olması gerektiğini söyledi.
Cenevre'ye diplomat göndermeye hazırız
AA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Roma'da gerçekleştirdiği görüşme ve Halep'teki duruma değindi.

Lavrov, ABD'nin son döneme kadar Halep konusundaki anlaşmayı yerine getirmediğini ancak Kerry'nin Roma'daki görüşmede "Rusya'nın savunduğu yaklaşımlar doğrultusunda" yeni bir teklif sunduğunu belirterek, "ABD'nin teklif ettiği ve Halep'te silahlı grupların çekilmesi, insanı yardımın sağlanması ve normal hayatın tesis edilmesine yönelik ortak eylemleri görüşmek üzere Cenevre'ye askeri uzman ve diplomat göndermeye hazırız." dedi.

Ancak görüşmüş olmak için görüşülmemesi gerektiğini ifade eden Lavrov, "Doğu Halep'i silahlı gruplardan temizlemek ve oradaki krizi aşmak için atılacak tüm adımların zamanı belirlenmeli." şeklinde konuştu.

Lavrov, Japon mevkidaşı Kişida ile Rusya ve Japonya arasındaki barış anlaşması ve Kuril Adaları sorunlarını da görüştüklerini belirterek, iki tarafın da kabul edilebilir bir çözüm bulmayı istediğini dile getirdi.
Yorum Yazın