TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

DAEŞ ve PYD'den kaçanlar muhaliflere sığınıyor

Suriye'de her gün binlerce kişi, terör örgütleri DAEŞ ve PYD denetimindeki bölgelerden kaçarak muhaliflerin kontrolündeki kentlere yöneliyor.
DAEŞ ve PYD'den kaçanlar muhaliflere sığınıyor
AA - AA muhabirine konuşan Halep'e bağlı Azez ilçesindeki yerel aktivistlerden Yasir Muhammed, DAEŞ ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD hakimiyetindeki bölgelerden her gün binlerce kişinin muhaliflerin kontrolündeki Azez'e geldiğini söyledi.

DAEŞ ve PYD zulmünden kaçan ailelerin sabahın erken saatlerinde Azez'in doğusundaki Harcele köyüne ulaştığını ifade eden Muhammed, Suriyeli Türkmenlerin oluşturduğu Sultan Murat Tugayı'nın kurduğu kontrol noktasından geçen ailelerin, araçlarla ilçeye gönderildiğini belirtti.

Muhammed, yerlerinden olan Suriyelilerin çoğunlukla DAEŞ'in kontrolündeki Deyr ez-Zur ve Rakka illeriyle Halep'in Bab ilçesinden geldiğini dile getirdi.

SAK ve PYD'nin Mümbiç'i ele geçirmesinin ardından kaçışlar katlandı
Azez bölgesine daha önce her gün 400 ila 600 kişinin sığındığını aktaran Muhammed, ABD destekli Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve PYD'nin 12 Ağustos'ta Mümbiç ilçesini ele geçirmesinin ardından bu sayının günde ortalama bine çıktığını vurguladı.

Bölgeye bugün 2 bin 500 kişinin ulaştığı bilgisini veren Muhammed, "Harcele'ye gelen aileler perişan, çocuklar bitkin durumda. Buraya ulaşan ailelere yardım kuruluşları tarafından su ve yiyecek dağıtılıyor." dedi.

Muhammed, DAEŞ ve PYD'den kaçan Suriyelilerin bir kısmının Azez'de kaldığını, bir kısmının da Afrin üzerinden muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e yöneldiğini kaydetti.
Yorum Yazın