TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Esed güçleri deniz mayınlarıyla saldırdı, 15 ölü

Suriye ordusuna ait helikopterler, Halep'te muhaliflerin denetimindeki semtlere deniz mayınlarıyla düzenlediği saldırılarda 15 kişi öldü.
Esed güçleri deniz mayınlarıyla saldırdı, 15 ölü
Fatma Güler - Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde yer alan semtlere ''deniz mayınlarıyla'' düzenlediği saldırılar sonucu 15 sivilin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Halep'ye sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Sahur, Kellese ve Firdevs semtlerine ''deniz mayınıyla'' saldırdı.

Sivil yerleşim yerlerine düzenlenen deniz mayınlı saldırılarda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı kaydedilirken bombardıman sonucunda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü belirtildi.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazları altında ölü ve yaralılar çıkartığını aktaran yetkililer, helikopterlerin sabahtan bu yana kentte muhaliflerin denetiminde olan bölgelere 50'den fazla deniz mayını attığını vurguladı.

Daha önce içerisi TNT dolu varil bombalarıyla Halep'te muhalif bölgelere saldıran rejim helikopterleri son dönemlerde içerisi patlayıcı dolu deniz mayınlarıyla kentte sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.

Esed güçlerinin kara ve hava saldırıları sonucunda Halep'te yönetim karşıtlarının olduğu bölgelerde alt yapı çökmüş durumda. Elektrik ve su muhalif bölgelere rejim tarafından verilmezken yönetim karşıtları aldıkları jeneratörlerle geceleri aydınlanmayı sağlıyor, içme sularının ise kuyulardan temin edildiği kaydedildi.
Yorum Yazın