TİC Holding Header
  • USD 32.335
  • EUR 35.193
  • Altın 2240.142
  • BIST 100 8792.15
  • Dünya

Futbol taraftarları için vize muafiyetini 2018 sonuna kadar uzatacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dünya Kupası için ülkeye gelen yabancı futbol taraftarlarına getirilen vize muafiyeti uygulamasını 2018 sonuna kadar uzatacaklarını söyledi.
Futbol taraftarları için vize muafiyetini 2018 sonuna kadar uzatacağız
İnternet Haber Servisi - Rusya lideri Putin, Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa’nın galibiyetiyle sona eren Dünya Kupası’nın final maçı ardından düzenlenen kupa töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rus lider bir soru karşısında, “Düşünüyorum ki şunu yapacağız: Taraftar kimliği olan yabancı futbol taraftarlarına sene sonuna kadar, Rusya’ya birden fazla kez giriş yapabilmelerine olanak sağlayacak vizesiz seyahat etme hakkı tanıyacağız” ifadelerini kullandı.

Rusya, Dünya Kupası maçlara bilet aldığını belgeleyen kişilerin, bu sayede edindikleri taraftar kimlikleriyle ülkeye girmesine izin vermişti. Taraftar kimliği olan kişilerin vize almasına gerek kalmamıştı.

Daha önce Rus lider Putin’in de söylediği gibi, Dünya Kupası’nın, başta Avrupalılar olmak üzere pek çok kişinin Rusya hakkındaki olumsuz algısının değişmesine neden olduğu belirtiliyor.

RUSYA TURİZM BAKANLIĞI, ÜCRETSİZ ELEKTRONİK VİZE UYGULAMASINI YAYGINLAŞTIRMAYA HAZIRLANIYOR

Hatta Rusya Turizm Bakanlığı da ülkeye artan ilgi nedeniyle ülkenin sadece birkaç şehri için geçerli olan ücretsiz vize elektronik uygulamasını, başkent Moskova için de geçerli olacak biçimde yaygınlaştırmayı planlıyor.

ALTIN TOP MODRIC’E, ALTIN KRAMPON KANE’E

Bu arada Dünya Kupası Fransa’nın olurken, turnuvanın sonunda kupanın en iyi oyuncusuna verilen ‘altın top ödülü’ Hırvat futbolcu Luka Modric’e gitti. ‘Altın krampon ödülü’ ise 6 golle turnuvanın gol kralı olan İngiliz oyuncu Harry Kane'in oldu.
Yorum Yazın