TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin yeni hükümeti kuracak kişiyi belirlemek için partilerle görüşmelere başladı

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Rivlin, ilk olarak seçimleri önde tamamlayan Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisi heyetini kabul etti.
İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin yeni hükümeti kuracak kişiyi belirlemek için partilerle görüşmelere başladı
AA - Açıklamada, Rivlin’in gün boyunca seçimlerde meclise girmeyi başaran 13 partinin temsilcilerini kabul edeceği kaydedildi.

Rivlin’in çarşamba günü hükümeti kurmakla görevlendireceği kişiyi açıklayacağı belirtilen açıklamada, görevlendirilen kişiye 28 gün mühlet verileceği ve gerekirse buna 14 gün daha ilave edilebileceği aktarıldı.

İsrail kanunlarına göre, hükümeti kurmakla görevlendirilen kişinin söz konusu süre içinde başarısız olması durumunda cumhurbaşkanı bir başkasını görevlendirmek zorunda. Bu kişi de hükümeti kuramazsa bu kez meclis devreye giriyor. Meclis bu aşamada ya başka birini görevlendirebilir ya da bir kez daha seçim kararı alabilir.

İsrail’de 23 Mart’ta iki yıl içinde 4’üncü kez erken genel seçime gidilmişti.

Seçimde ne sağ ne de sol blokta yer alan partiler koalisyon hükümetini kurmak için gerekli 61 sandalye sayısına ulaşmıştı. Bu nedenle ülkeyi yeni bir koalisyon krizinin beklediği yorumları yapılıyor.
Yorum Yazın