TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Japonya'dan Hindistan finans kuruluşuna iklim değişikliğine karşı 'yeşil kredi' desteği

Japonya, Hindistan'da iklim değişikliğine karşı 'çevre dostu' projeler geliştiren işletmeleri desteklemesi amacıyla finans kuruluşu Tata Cleantech'e 90 milyon dolara kadar 'yeşil kredi' desteği sağlayacak.
Japonya'dan Hindistan finans kuruluşuna iklim değişikliğine karşı 'yeşil kredi' desteği
AA - Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansından (JICA) yapılan açıklamada, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, elektrikli otomobillere yönelik "yeşil inisiyatif ve yatırımları" desteklemesi için Hindistan kuruluşu Tata Cleantech ile sözleşme imzalandığı bildirildi.

Sözleşme kapsamında JICA'nın, Hindistan genelinde çevre dostu projelerin desteklenmesi amacıyla kuruluşa 90 milyon dolara kadar kredi sağlayacağı belirtilen açıklamada, kredi kaynağının, Sumitomo Mitsui Banking Corp'dan (SMBC) tedarik edileceği aktarıldı.

Sera gazı hedefi
JICA açıklamasında, Hindistan'ın sera gazı emisyonunu 2030'a kadar en az yüzde 33 düşürmeyi hedeflediğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Tata Cleantech'in 9,8 milyon kilovat yenilenebilir enerji kurulumuna ve 15,1 milyon ton karbondioksit azaltımına katkı sunduğu bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahipliğinde ve çok sayıda ülke liderinin katılacağı iklim zirvesi, 22-23 Nisan'da çevrim içi düzenlenecek.
Yorum Yazın