• Dünya

Mozambik'teki saldırılarda 39 kişi öldü

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Doğu Afrika ülkesi Mozambik'teki silahlı grupların saldırılarında Mayıs ayından bu yana 39 kişinin öldüğünü açıkladı.
Mozambik'teki saldırılarda 39 kişi öldü
İHA - İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Mozambik’in kuzeyinde silahlı grupların saldırılarında Mayıs ayından bu yana 39 kişinin hayatını kaybettiği ve en az bin kişinin evsiz kaldığı belirtildi.

Bölgede yaşayanlar, 5 Haziran'daki saldırılarda saldırganların bir camiyi ve onlarca ev ile büyükbaş hayvanları yaktığını söyledi. 

Afrika’nın yükselen ekonomisi Mozambik’in kuzeyindeki Cabo Delgado Bölgesi geçtiğimiz yıl Ekim ayında yerel örgütlerin saldırıları nedeniyle şiddet olayları patlak vermişti. 
Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, geçtiğimiz hafta saldırıların artması nedeniyle vatandaşlarının bölgeden ayrılmalarını tavsiye ederken, İngiltere de vatandaşlarına bölgeye seyahat etmemeleri önerisinde bulunmuştu. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Güney Afrika Direktörü Dewa Mavhinga, “Silahlı gruplar köylere saldırarak ve insanları öldürmeyi derhal durdurmalıdır” dedi. Mavhinga, Mozambik’teki yetkililere yerlerinden edilmiş insanlara yardım etmesi çağrısında bulunarak bu insanların evlerine geri dönmesi için gerekli tüm şartların sağlanması gerektiğini söyledi. 
Zengin doğalgaz ve kömür yataklarının keşfedildiği Mozambik’in ekonomisinde hızlı büyüme bekleniyor.  
Yorum Yazın