TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Pkk/Pyd'den Mare'ya roketatarlarla saldırı

Suriye'de terör örgütü Pkk/Pyd'nin Halep'in kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki Mare ilçesine çok namlulu roketatarlarla düzenlediği saldırıda 3 sivil yaralandı.
Pkk/Pyd'den Mare'ya roketatarlarla saldırı
AA - Mare'deki merkez hastanenin doktorlarından Abdurrahman Hafız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD'nin Mare'ye çok namlulu roketatarlarla düzenlediği saldırıda yaralanan 3 sivilin hayati tehlikesinin olmadığını belirtti.

Mare'deki yerel medya aktivistlerinden Abdulfetah Hüseyin, ''Terör örgütü PYD'nin, Mare'de sivil yerleşim yerini hedef alan saldırıda çok sayıda evde maddi hasar meydana geldi. PYD son zamanlarda sık sık ilçeye ağır silahlarla saldırmaya başladı."' dedi.

"İlçemiz her gün PYD'nin saldırılarına maruz kalıyor"
Mare sakinlerinden Usame Nasır, terör örgütünün yaşattığı mağduriyeti şöyle anlattı:
''Kime şikayet edeceğimizi bilemiyoruz. Birleşmiş Milletlere mi? Bu resmen PYD işgalidir. İlçemiz her gün PYD'nin saldırılarına maruz kalıyor. BM, PYD'nin ihlallerini görmüyor mü veya görmezden mi geliyor? Mare'den PYD'nin işgal ettiği Arap topraklarına bir saldırı olmadı. PYD sivil yerleşim yerine saldırmaktan başka bir şey yapmıyor. Bunlar hain insanlardır. Bunlar Arap topraklarını işgal ettiler. Şimdi de bize saldırıyorlar. Bu yapılanlar insanlığa sığmaz."
Yorum Yazın