TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Sisi'den Hafter'e darbe: Oyuncu değişikliğine gidilecek!

Son Dakika Haberi... Mısır'da yönetimi darbeyle ele geçiren Sisi'nin, Libyalı isyancı General Halife Hafter'e olan desteğini çekmeye hazırlandığı iddia edildi.
Sisi'den Hafter'e darbe: Oyuncu değişikliğine gidilecek!
Mücahit Ak -

Son Dakika Haberi... Mısır'da yönetimi darbeyle ele geçiren Sisi'nin, Libyalı isyancı General Halife Hafter'e olan desteğini çekmeye hazırlandığı iddia edildi. Diplomatik kaynaklar, başarısız Trablus saldırıları nedeniyle, Mısır'ın, Hafter'in yerine başka bir komutanı getirmeyi düşündüğünü de aktardı.

Türkiye'nin Libya'nın meşru hükümetiyle imzaladığı anlaşmalar sonrası bölge ülkeleri panik yaşamıştı. Almanya'nın başkenti Berlin'de kurulan barış masasından ateşkes kararı çıkarken, darbeci General Halife Hafter'in sözcüsü Mismari, Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürme tehdidinde bulundu.




Çok önemli iddia: Hafter'den desteğini çekecek

Libya'da bu son gelişmeler yaşanırken, Middle East Eye'da (MEE) önemli bir iddia ortaya atıldı. Mısır'da yönetimi darbeyle ele geçiren Sisi'nin, Libyalı isyancı General Halife Hafter'e olan desteğini çekmeye hazırlandığı iddia edildi. Cezayirli diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, Sisi'nin Hafter ile bir görüşmesini iptal ettiği kaydedilirken, Kahire yönetiminin Hafter'in son Trablus saldırısında başarısız olduğunu ve bu sebeple "mutsuz" oldukları kaydedildi.




"Hafter'in yerine başka bir komutan getirilecek'' 

Haberde Sisi'nin, "başarısız" Hafter yerine isyancı grupların başına başka bir komutanı getirmeyi düşündüğü de aktarıldı.

Mısırlı kaynaklardan açıklama

Mısırlı kaynaklar haberi direk olarak doğrulamasa da "Kahire ile Hafter arasındaki iletişim önemli ölçüde kötüleşti" dedi.

Yorum Yazın