TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Sosyal medya paylaşımları tutuklanma sebebi

Snapchat üzerinden okulunu tehdit eden bir öğrenci yetkililer tarafından tutuklandı.
Sosyal medya paylaşımları tutuklanma sebebi
Kety'deki Harmony okulunda bir öğrenci daha okulu tehdit etmekle suçlandı. Katy Texas'da bir öğrenci daha sosyal medya yoluyla Harmony Devlet Okuluna Pazartesi günü tehdit ettiği için tutuklandı. 

Fort Bend ilçesi yetkilileri, 15 yaşındaki gencin geçen hafta Snapchat üzerinden aynı okula karşı yaptığı tehdit içeren mesaj ve paylaştığı fotoğraf yüzünden kızgın olduğunu söylediler. 

Geçen hafta tutuklanan arkadaşı Snapchat üzerinden 'Sen tehdit gördüğünü mü sanıyorsun? Sana tehditin ne olduğunu göstereceğim.' paylaşımını yaptı. Ayrıca bu paylaşım silah sahasında bir adet AR-15 ve iki tabancayla ateş ettiği sırada çekilen bir videoyla devam etti.  

BİR KEZ DAHA UYARIYORUM!

Yekililer, sosyal medyada bu paylaşımları gören gencin arkadaşları okul yönetimine haber vererek uyardığını söylediler. 

Bend ilçesinin şerifi şubenin Facebook sayfasında yaptığı yazılı paylaşımda 'Bu bir oyun veya dikkat çekmek için bir yol değildir.' dedi. 'Siz aileleri çocuklarınızla tehdit içeren paylaşımların ciddiyeti konusunda bir kez daha uyarıyorum.' dedi.

Yetkililerin söylediğine göre, öğrenci şuan ilçenin çocuk gözaltı şubesinde tutuluyor. Araştırmacılar, geçen hafta meydana gelen tehdit içeren paylaşımların Florida'da Parkland'de okulda meydana gelen silahlı saldırıdan görüntüler ve mesajlar içerdiğini ve aynısının okuldaki 7.sınıf öğrencilerinin de başına gelebilme ihtimali ile ilgili açıklama yaptılar. 

BU TEHDİTLERDEN DAHA ONLARCA VAR

Bu olay, sevgililer gününde Florida-Parkland’deki lisede meydana gelen ve 17 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıdan beri Houston bölgesindeki okullarda yaşanan en az bir düzine tehdit olayından sadece bir tanesi.

Yorum Yazın