TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Suriye'yle ilgili flaş açıklama Almanya'dan geldi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen Suriye toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Suriye’de 1 hafta içinde şiddetin durdurulması konusunda uzlaşma sağlandığını duyurdu.
Suriye'yle ilgili flaş açıklama Almanya'dan geldi
Almanya’nın Münih kentinde 17 ülkenin Dışişleri Bakanının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında karar çıktı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, BM’nin Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Suriye’deki şiddetin 1 hafta içinde durması ve kuşatma altındaki bölgelere insani yardımın ulaştırılması kararına varıldığı açıklandı. Kerry, açıklamaları sırasında anlaşmaya DAEŞ ve El Nusra gibi terör örgütlerinin dahil olmadığını söyledi. Öte yandan, açıklamaları sırasında ateşkes yerine şiddetin durdurulması tanımını kullanan Kerry, ateşkes kelimesinin hukuki anlamda bağlayıcılık içerdiğini ve bu noktada bazı katılımcı ülkelerin bunu benimsemediğini ifade etti.Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise DAEŞ ve El Nusra’ya yönelik operasyonların devam edeceğini söyledi.
Yorum Yazın