TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

TİKA'dan Şili'deki Filistin asıllılara destek

TİKA Şili'deki Filistin asıllıların kurduğu futbol kulubü ve huzurevine yardımda bulundu.
TİKA'dan Şili'deki Filistin asıllılara destek
AA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Şili’deki Filistin asıllıların kurduğu Deportivo Palestino Futbol Kulubü'ne ve huzurevine yardımda bulundu.

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu ülkede 1920 yılında kurulan ve bugün birinci ligde mücadele eden Deportivo Palestino'nun antrenmanlarını daha iyi yapabilmesi için iki çim sahayı inşa etti.

Türkiye’nin Santiago Büyükelçisi Gülin Dinç, TİKA’nin inşa ettirdiği bu sahalarda idman yapacak gençlerin uluslararası başarılara ulaşmasını ümit ettiklerini ifade etti.

TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Filistin halkına yapılmış yardımların Türk halkı nezdinde büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Deportivo Palestino Kulübü Başkanı Jorge Uauy, proje sayesinde iki halk arasındaki mesafelerin ortadan kalktığını vurgulayarak, Türkiye’ye şükranlarını sundu.

Törende takımın ana sponsoru olan Filistinli topluluğun bankasından da yöneticiler de hazır bulundu.

Filistinlilerin huzurevinin kapasitesi artıldı

Türk heyet daha sonra, Union Arabe de Beneficencia yardımlaşma kuruluşunun yaklaşık 20 yıldır yaşlılara hizmet veren huzurevinde yapılan kapasite artırma çalışmalarının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene iştirak etti.

Törene Filistin’in Santiago Büyükelçisi Imad Nabil Jadaa, Şili’deki Filistin asıllı milletvekillerinden Cristian Moreira Barros, Filistin Spor Kulübü Başkanı Maurice Khamis Massu, Union Arabe de Beneficencia Başkanı Jose Khamis Brahim ve eğitimini Heybeliada Ruhban Okulunda tamamlayan Şili Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Sergio Abad ile diğer davetliler katıldı.

Filistinli Büyükelçi Jadaa buradaki konuşmasında çalışmaların iki ülke arasındaki sınır tanımayan dostluğun simgesi olduğunu bildirdi.

Bu dostluğun devam edeceğinden şüphe duymadığını aktaran Jadaa, Filistinliler ve tüm Araplar adına Türkiye’ye teşekkür etti.

Brahim, TİKA’nın, daha önce bu konudaki yardım talebinin iletilmesinden hemen sonra harekete geçtiğini ve ihtiyaçlarının karşılandığını açıkladı.

TİKA’nın çalışmasıyla 6 ay gibi kısa bir sürede eskimiş yapının yenilendiğini ve kapasitesinin artırıldığını belirten Brahim, “Türk hükümetine şükranlarımızı sunmak için kelimeler yetersiz kalıyor.” ifadesini kullandı.

Başpiskopos Abad, toplumların farklı dinlere mensup olmalarına rağmen bu tür yardımlarla dostluğun pekiştiğine değinerek, bu yardımlarla barışa ulaşılabileceğine dikkati çekti.

Ortodoks Kilisesine ziyaret

Türk heyet son olarak St. Jorge Ortodosk Kilisesini ziyaret etti.

Heyet burada Başpiskopos Abad’a Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü işbirliğine açık olduğunu belirtti. Heyet daha sonra kilisenin acil ihtiyaç duyduğu bazı konular için teknik inceleme yaptı.
Yorum Yazın