TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Tunus'ta hayat pahalılığı protestolarında gözaltılar

Tunus'ta, geniş güvenlik önlemleri altında süren hayat pahalılığı protestolarında yol kapatma, yağma, kamu ve özel mülke zarar verme gibi şiddet olaylarının şüphelileri gözaltına alındı.
Tunus'ta hayat pahalılığı protestolarında gözaltılar
AA - Tunus'ta, geniş güvenlik önlemleri altında süren hayat pahalılığı protestolarında yol kapatma, yağma, kamu ve özel mülke zarar verme gibi şiddet olaylarının şüphelileri gözaltına alındı.

Başkent Tunus'un İntikaliye Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Ülke genelinde de protestolar sırasında şiddet olaylarının yaşandığı birçok noktada güvenlik tedbirlerinin artırıldığı bildirildi.

Protestolar sırasında yağma, yol kapatma, kamu ve özel mülke zarar gibi suçlamalarla çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Kayrevan kentindeki güvenlik kaynakları, 22 kişinin gözaltına alındığını aktardı. Yerel basın ise bir karakolun yakıldığı Kasrine vilayetinde 13 kişi hakkında gözaltı işlemi uygulandığını yazdı.
Dostluk maçı iptal edildi

Rades bölgesindeki Olympia Stadyumu'nda başkentin futbol takımlarından Esperance ile Filistin'in Vadi en-Nis ekibi arasında dün oynanması planlanan dostluk müsabakası güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Tunus'ta, Arap Baharı devriminin yıl dönümü 14 Ocak tarihine yaklaşırken bütçe kanununun yol açtığı hayat pahalılığına karşı çok sayıda gösteri olması bekleniyor.

Tunus genelinde perşembe akşamı, diğer günlere oranla soğuk hava ve yağmurun da etkisiyle daha sakin geçmişti. İçişleri Bakanlığı, protestolarda şiddet, yağma, yol kapatma, kamu ve özel mülke zarar verdiği şüphesiyle gözaltına alınanların sayısının 800'e yaklaştığını açıklamıştı. Gözaltına alınanların yarısından fazlasının 20 ila 30 yaşlarında olduğu belirtilmişti.
Yorum Yazın