• Dünya

Türkiye’nin terörist faaliyetlere karşı mücadelesini destekliyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer, Türkiye’nin terörist faaliyetlere karşı mücadele etmesinin meşru hakkı olduğunu düşünüyoruz ve Türkiye'yi bu ölçüde destekliyoruz. dedi.
Türkiye’nin terörist faaliyetlere karşı mücadelesini destekliyoruz
AA - Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin olarak Türkiye’nin, DAEŞ karşıtı koalisyonun hedefleri ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini düşündüğünü söyledi.

Schaefer, Federal Basın Evi'nde düzenlenen toplantıda, uluslararası toplumun ve DAEŞ karşıtı koalisyonun, güç birliğiyle terör örgütü DAEŞ'i Suriye ve Irak'ta geriletmeyi başardığını ifade etti.

"Türkiye DAEŞ karşıtı koalisyonun hedefleri doğrultusunda hareket ediyor"
Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili Schaefer, "Türkiye’nin, DAEŞ karşıtı koalisyonun hedefleri ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini düşünüyorum" dedi.

Schaefer, DAEŞ karşıtı koalisyonun önemli bir parçası olan Türkiye'nin, DAEŞ'e karşı aktif bir şekilde bu mücadeleye katılmasının iyi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, sınırın diğer tarafında tamamen Kürtlerin kontrolü altında bulunan bir bölgenin oluşmasını istemediğini Schaefer, "Bunu bu şekilde dikkate almak lazım. Çünkü haklı veya haksız, Türkiye, Suriye tarafındaki Kürtlerin bir bölümünün, bizim de terör örgütü olarak kabul ettiğimiz PKK ile bağlantılı olduğundan hareket ediyor. Buna saygı duyuyoruz. Türkiye’nin terörist faaliyetlere karşı mücadele etmesinin meşru hakkı olduğunu düşünüyoruz ve Türkiye'yi bu ölçüde destekliyoruz" diye konuştu.
Yorum Yazın