TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Varşova'daki cami saldırganı yakalandı

Polonya'nın başkenti Varşova'da yaklaşık 2 hafta önce Müslüman Kültür Merkezi'ne düzenlenen saldırının faili yakalandı.
Varşova'daki cami saldırganı yakalandı
İHA - Varşova’nın Ochota semtinde 27 Kasım gecesi Müslüman Kültür Merkezi’ne düzenlenen taşlı saldırının faili yakalandı.

Kentte yaşayan Müslüman topluluğunun uzun uğraşları sonucunda 2015 yılında hizmete açılan Müslüman Kültür Merkezi’ne yapılan saldırıda binanın camları kırılmış, klima sistemi parçalanmış, restoranın bahçesi de kullanılmaz hale gelmişti.

Aynı zamanda şehrin tek camisini de barındıran Merkez’e yönelik saldırı sonrası, olayın faili kaçmayı başarmıştı.

Saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis, güvenlik kameralarınca tespit edilen saldırganı yakalamak için 2 haftadır çalışma yürütüyordu.

34 yaşındaki saldırgan, polisin titiz çalışması sonucu Varşova’nın Güney Prag semtinde yakalandı.

Gözaltına alınan zanlının, yapılan kontroller neticesinde hakkında hırsızlıktan yakalama emri bulunduğu ortaya çıktı.

Zanlının daha önce "uyuşturucu madde bulundurmak", "mala zarar vermek" ve yine bir başka "hırsızlık" suçundan kaydı olduğu da belirlendi.

Saldırganın evinde yapılan aramada dini ayrımcılık temelli nefret suçu içeren ifadelerin yer aldığı çok sayıda broşür de ele geçirildi.

Müslüman Kültür Merkezi’ne düzenlenen saldırının ardından düzenlenen basın toplantısında Müslüman Birliği Konseyi Başkanı İmam Yusuf Hadid, yabancı karşıtlığı ve ırkçılığın kurbanı olduklarını belirtmiş, Merkez’e yönelik artan tehditler konusunda çok defa dönemin Başbakanı Beata Szydlo, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Meclis Başkanlığı olmak üzere pek çok kişi ve kuruma başvuru yaptıklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını söylemişti.

Savcılıkta sorgusu devam eden saldırgan için 5 yıl hapis cezası talebinde bulunulacağı ifade edildi.
 
Yorum Yazın