TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Anadolu Üniversitesi 2017 mezunlarını coşkuyla uğurladı

Anadolu Üniversitesi mezuniyet törenleri, ikinci gününde de bütün coşkusuyla devam etti. Katılımın yoğun olduğu üçüncü ve dördüncü oturumlarının gerçekleştirildiği törenlerde mezun öğrenciler ve aileleri gururu ve heyecanı birlikte yaşadı.
Anadolu Üniversitesi 2017 mezunlarını coşkuyla uğurladı
İHA - Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve iki oturum hâlinde yapılan törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Aydın Aybar, Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları ve üniversite mensupları katıldı.

Anadolu Üniversitesi 2017 Yılı Mezuniyet Töreni’nin ikinci gününün ilk oturumunda Eğitim Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi; ikinci oturumunda ise Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Engelliler Entegre Yüksekokulu, Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Fen Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunları uğurlandı.

İki Eylül Kampüsü Spor Salonu’nda müzik ve ışık gösterileriyle başlayan törenler, öğretim elemanlarının ve mezun öğrencilerin salona girişleriyle devam etti.

"Çocuklarınız için kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalıştık"
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 2017 Yılı Mezuniyet Töreni ile ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında şunları aktardı:
"Çocuklarınızın daha güzel bir dünyada yaşamaları hayaliyle yıllardır çaba sarf ettiniz. Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek mümkün değil; ben de bir baba olarak harcadığınız emeğin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bizler, Anadolu Üniversitesi’nin bütün mensupları, bu fedakârlıklarınızın bize yüklediği sorumluluğun bilinciyle yıllardır, kendi evlatlarımızdan ayırmadığımız emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Bütün imkânlarımızla çocuklarınız için kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi, evlatlarınızın Ülkemize faydalı bireyler olarak yetişebilmesi ve onların hayatın zorlu yollarında ilerleyebilmelerini sağlayacak donanımı kazanmaları için çalıştık."

Rektör Gündoğan konuşmasında ayrıca, “Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı mezun ederken, çocuklarınızın donanımlı birer yetişkin olduklarını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bundan sonra siz de evlatlarınıza güvenin ve şimdiye kadar esirgemediğiniz destekle onların yanında olmaya devam edin.” ifadelerini kullandı.

"Anadolu Üniversitesi ailesinin bir mensubu olarak meslek hayatına atılıyorsunuz. Mutlu olmak ve bu mutluluğu kıymetli ailelerinizle paylaşmak en doğal hakkınız.” diyen Prof. Dr. Gündoğan, “Unutmayın ki bundan sonra da hayat önünüze birtakım zorluklar çıkaracak. Fakat sizler bu kurumda edindiğiniz birikim ve donanımla bu sorunların üstesinden geleceksiniz. Her biriniz bizler için ayrı bir değersiniz. Bundan sonra da bu güzel ülke için değer üreteceksiniz." şeklinde konuştu.

Mezun olacak öğrencilerin ülkemizin parlak geleceği için çalışmaya devam edeceklerine dikkat çeken Gündoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi, sizleri de çok büyük fedakârlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi. Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Anadolu Üniversitesi, yarım asrı aşan geçmişi ile kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin yanında olacaktır."

Prof. Dr. Gündoğan son olarak mezun öğrencilere başarılar dileyerek, “Sizleri mezuniyetiniz dolayısıyla can-ı gönülden kutlarım. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.

“Hocalarımın bana kattığı kıymetli bilgi ve deneyimlerin değeri yadsınamaz”
Mezuniyet Töreni'nin ilk oturumunda mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Eğitim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Programı Mezunu Rabia Şahan, “Öğretmenlik mesleğine adım adım yaklaşırken, değerli hocalarımın bana kattığı kıymetli bilgi ve deneyimlerin değeri yadsınamaz. Hocalarıma bir kez daha emekleri için çok teşekkür ediyorum. Bu zorlu ve bir o kadar da güzel yıllarımda benden desteğini esirgemeyen, daima yanımda olan biricik anneme ve babama da tekrar teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” dedi.

"Almış olduğumuz eğitim dünyaya farklı bir gözle bakmayı öğretti"
Öğleden sonraki oturumda ise, mezunlar adına konuşma yapan Engelliler Entegre Yüksekokulu Yapı Ressamlığı Programı Okul Birincisi Merve Kaygısız ve konuşmayı işaret diline aktaran sınıf arkadaşı Aysun Çalkaya şunları aktardı:
“Almış olduğumuz eğitim bizlere dünyaya farklı bir gözle bakmayı, sorgulamayı, daha iyisini yapmak için çalışmayı ve güçlü bireyler olmayı öğretti. Atatürk ilkeleri doğrultusunda ülkemizi daha ileriye götürmek için mesleğimizi etik kuralları gözeterek hakkıyla yapma sorumluluğumuz var. Bu süreçte bizleri her tür eğitim olanağı ve sosyal-kültürel etkinliklerle destekleyen üniversiteme teşekkür ederim. Ayrıca Engelliler Entegre Yüksekokulu’nda dersleri anlayabilmemiz için özel araştırmalar sonucu engelimize uygun, özel tekniklerle ders yaparak bizlere değerli olduğumuzu hissettiren ve bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren hocalarımıza ve tüm üniversite çalışanlarına teşekkür ederiz."

Konuşmaların ardından salondaki öğrencilere, öğretim üyeleri tarafından diplomaları takdim edildi. Anadolu Üniversitesinin müzisyenlerinin oluşturduğu Anadolu Kent Orkestrası’nın sahne aldığı Mezuniyet Töreni'nde öğrenciler hem eğlendi hem de keplerini fırlattı.

Törenler, mezun olan öğrencilere ve ailelerine yapılan ikramların ardından sona erdi.
Yorum Yazın