TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Bebekleriyle kitap okudular

Atatürk Parkı’nda Kütüphaneler Haftası kapsamında ‘Adana Okuyor’ etkinliği düzenlendi. Bazı öğrenciler güneşten kaçıp ağaç altında uzanarak kitap okurken, bazı vatandaşlar da bebekleriyle birlikte kitap okudu.
Bebekleriyle kitap okudular
İHA - Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi, 53. Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilere yönelik Atatürk Parkı’nda ‘Adana Okuyor’ etkinliği düzenledi.
Kentteki çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. İlk olarak, İl Halk Kütüphanesi’ne bağışlanan kitaplar okumaları için öğrencilere dağıtıldı.

“Kitap okumak Adana’yı kalkındırır”
Etkinliğin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kitap okumanın aydınlık günleri inşa etmek için önemli olduğundan bahsetti. Sözlü, “Kitap okumanın Adana’yı ve Türkiye’yi kalkındıracağına inanıyorum. Ülkemizin aydınlık yarınlarını, bilginin kaynağı kitaplarda ve diğer alanlarda ulaşarak gelecek aydınlık günlerimizi inşa ederiz” dedi.

“Bilginin olmadığı yerde yarış olmaz”
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Dünya ile yarışmak istiyorsanız kitap okumanız gerekmektedir. Kitap, bilgi demektir. Bilginin olmadığı yerde yarış olmaz. Bugün en gelişmiş toplumlar kitap okuma oranı en yüksek olan toplumlardır. Ama gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere baktığınızda ise kitap okuma oranları düşük toplumları görürüz. Eğer kalkınmak istiyorsak, ulaşmak istediğimiz hedeflere varmak için mutlaka okumamız lazım. Kitap okumak toplumları geliştirir” diye konuştu.

Daha sonra, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili ve protokol üyeleri kendileri için masalara konulan kitapları öğrenciler ile birlikte okudu. Bazı öğrenciler, güneşten kaçmak için ağaç altında kitap okurken, bazı vatandaşlar ise bebekleri ile birlikte kitap okudu.

Adana Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri de, ‘Bir insanın değeri okuduğu kitaplara eşittir’, ‘Okumak gelişmektir’, ‘Kitap en iyi dosttur’ ve ‘Okumak özgürlüktür’ pankartı açtı.
Yorum Yazın