TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

Diplomasiye Genç Bakış projesi İç Anadolu Çalıştayı

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin proje ortağı olduğu "Diplomasiye Genç Bakış" isimli Erasmus + Gençlik Politika Refomlarına Destek KA3 projesinin İç Anadolu Bölgesi Proje çalıştayı gerçekleştirildi.
Diplomasiye Genç Bakış projesi İç Anadolu Çalıştayı
İHA - İç Anadolu Bölge Çalıştay’ı için Ankara, Konya, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde ikamet eden üniversite öğrencileri ve yeni üniversite mezunları Kırıkkale’ye geldiler. Daha çok Uluslararası ilişkiler, Kamu, Hukuk ve İşletme bölümü öğrencilerinden oluşan 20 kişilik gençlik grubu çalıştay boyunca diplomasi ile ilgili birçok konuda fikir alışverişi yaparak kendilerini geliştirici etkinlikler yaptılar.

Katılımcı gençlere çalıştayın ilk açılış dersini, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürümü İsmail Çetin verdi. Üniversite öğrencilerine "Diplomasi Nedir? Kamu Diplomasisi Nedir? Kamu Diplomasisi Yürüten Kurum ve Kuruluşlar Hangileridir?" konu başlıklarını öğrencilere detaylı bir şekilde anlatarak, kamu diplomasisi ile ilgili deneyim ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Hatice Şap, "Kamu diplomasisi bağlamında eğitim alanında uluslararası düzeyde atılacak adımlar" konu başlığı ile ilgili gençlere eğitim verdi. Hatice Şap tarafından verilen eğitim sonrasında Eurodesk kurum koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz ise "Projeler Yoluyla Etkin Bir Türk Kamu Diplomasisi Oluşturmada Katkı Sağlayacak Araçlar, Erasmus + Fırsatları Sunumu ve Europass CV ve Motivasyon Mektubu nasıl hazırlanır Youthpass Nedir?" konu başlıkları hakkında gençlere eğitim verdi. Eğitim Sonrasında gençlere Eurodesk Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, AB Gençlik Programlarına katılım sertifikası olan Youthpass belgelerini öğrencilere verdikten sonra 3 günlük çalıştay sonlandı.

İç Anadolu bölge çalıştayı öncesinde 6 bölgede; İzmir, Giresun, Şanlıurfa, Erzurum, Bursa, Antalya illerinde gerçekleştirilmişti.
Yorum Yazın