TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Düşünceni Dök Duvarı öğrencilerin dert ortağı oldu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir okulda öğretmenler tarafından oluşturulan Düşünceni Dök Duvarı öğrencilerin dert ortağı oldu.
Düşünceni Dök Duvarı öğrencilerin dert ortağı oldu
İHA - 5 katlı Sakarya Ortaokulunun 3 farklı katında oluşturulan “Düşünceni Dök Duvarı”na öğrenciler serbestçe düşüncelerini yazma imkanı buluyor.

Öğrenciler boş derslerinde ve teneffüs saatlerinde katlardaki Düşünceni Dök Duvarı’na gelip içinden geçenleri yazarak stres atıyor. Bazı öğrenciler ise okul yönetiminden taleplerini buraya yazıyor. Okul yönetimi, günlük burada yazılanları takip ederek öğrencilerin taleplerini yerine getirmeye çalışıyor.

“AMACIMIZ HER KONUDA ÖĞRENCİLERİMİZİN DÜŞÜNCE VE YETENEKLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARMAK"
“Düşünceni Dök Duvarı” projesinin mimarlarından olan Sakarya Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Selahattin Aydoğan, “Önceki dönemlerde Sınıflarımızı Güzelleştirelim projesi ile birlikte sınıflardaki sıraları boyamıştık. Bundan esinlenerek yeni projemiz aklımıza geldi. Öğrencilerimiz önceden sıraların üstüne yazılar yazıyorlardı. Bunu düzeltmek adına okulumuzda bulunan katlardaki boş duvarlara böyle bir köşe yaparak öğrencilerimizin içlerini dökmelerini sağlamış olduk.

Çocukların rahat ve özgürce düşüncelerini yazabilecekleri bir ortam oluşturduk. Genelde sıralara ve duvarlara içte baskılanmış duygular yazılır ve yansıtılır. Bu projeyi biz yaptıktan sonra öğrencilerimiz olumlu tepkilerini belirtmektedir. Projemizin ilk ayağını duvara serbest yazı ve düşünceleri aktarmak olarak planladık. Bundan sonra her hafta da belirlediğimiz bir konu üzerinde öğrencilerimiz gelip buradaki duvara düşüncelerini yazacaklardır. Buradaki amacımız her konuda öğrencilerimizin düşünce ve yeteneklerini ön plana çıkarmaktır” dedi.

“SIRALARI KİRLETMEK YERİNE İÇLERİNDEN GEÇENLERİ DUVARA YAZIYORLAR"
Öğrencilerini bu tarz etkinliklere katmanın son derece önemli olduğunu belirten Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Duran, “Bu projeyi planlarken öğrencilerimizin içinde kalan duyguları nasıl dışarı çıkarabiliriz diye düşündük. Okulumuzda bulunan boş alanlarda bu yerleri oluşturarak öğrencilerimizin duygularını burada ifade ediyorlar, sıraları kirletmek yerine içlerinden geçenleri duvara yazıyorlar. Bizlerde burada yazılan düşünceleri takip ederek öğrencilerimizin isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. İlk etapta öğrencilerim biraz acemice davranıp çoğunlukla karalama yaptılar. Bundan sonra belirlediğimiz konularda öğrencilerimiz düşüncelerini bu duvarımıza yazacaklar” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN HEDEFLERİNİ BURADA GÖRÜYOR, ONLARA BU KONULARDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Rehber Öğretmeni Hasan Efe, “Öğrencilerimiz gelip burada serbestçe düşüncelerini yazıyorlar. Bizler burada Rehberlik Servisi olarak öğrencilerin isteklerini listeler halinde not alıyoruz ve çalışmalarımızı bu şekilde yapıyoruz. Okul sıralarına ve istenmeyen yerlere yazı yazmaktansa oluşturulan bu duvarlara yazı yazmaları farklı bir etkinlik oluyor. Öğrencilerin hedeflerini burada görüyor, onlara bu konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerine ve çevresindekilere ifade edemedikleri konuları öğrenciler duvarlara yazıyorlar” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BU DUVARLARA FİKİRLERİNİ YAZARAK BİZLERİ YÖNLENDİRMİŞ OLUYORLAR"
Okul Müdürü Cevat Öztürk ise şunları söyledi: “Olumlu ve güzel bir proje oldu. Okulumuzda projemiz aktif olarak faaliyete geçti. Projemiz beş katlı okulumuzun üç katında oluşturulan düşünce duvarları ile devam ediyor. Bu proje öğrencilerimizin eğitimsel ve psikolojik olarak gelişimine katkı sağlıyor.

Bu proje ile birlikte öğrencilerimizle güzel neticeler alıyoruz. Öğrencilerimiz içlerinden gelen duyguları yazıyorlar. Bizler günlük olarak burada yazılanları dikkate alarak planlarımız yapıyor, onların istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz bu duvarlara fikirlerini yazarak bizleri yönlendirmiş oluyorlar.”
Öğrenciler de projeyi gerçekleştiren öğretmenlerine ve okul yönetimine teşekkür ettiler.
 
Yorum Yazın