TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Emet'te 400 öğrenci kapasiteli yurt için yer teslimi yapıldı

Kütahya’nın Emet ilçesine Kredi Yurtlar Kurumu'nca (KYK) yapılacak 400 kişilik yurt ihalesinin sonuçlanmasının ardından ihaleyi alan firmaya yer tesliminin yapıldığı bildirildi.
Emet'te 400 öğrenci kapasiteli yurt için yer teslimi yapıldı
İHA - KYK yurt yapımı ihalesini alan Haskoç ve Menteş İnşaat Limitet Şirtketi Müdürü Vahdettin Menteş, Belediye Başkanı Mustafa Koca ve Belediye Fen İşleri teknik ekipleri inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Firma yetkilisi Menteş, bu hafta sonuna kadar eski SSK binasının bir yandan yıkımı yapılırken, diğer yandan da şantiye kurma çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, belediyece yurt çevresinde imar restorasyonlarının daha önce yapıldığını, ihtiyaca göre gerekli destek ve çalışmaların yapılacağını söyledi.

Koca, ”200’ü erkek 200’ü kız olmak üzere toplam 400 öğrenci için yapılacak yurt 8 katlı olacak. İnşaat alanı içerisinde yapılacak 3 katlı ayrı bina ise idare merkezi ve kafeterya gibi sosyal tesislerden oluşacak. Emet Meslek Yüksekokulu ilçemizin kalkınması için en büyük etkenlerden birisi. Yurt tamamlandığında, Yüksek Okulumuzun ve ilçemizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Yurdun yapılması için emeği geçen başta Milletvekillerimiz olmak üzere Bakanlık ve Genel Müdürlüğümüze, İlçe Parti Teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Proje maliyeti 25 milyon lira olan yatırım ile 1 adet yurt binası, sosyal tesis ve nizamiye binası yapılacak. 

Yurt inşaatının 2019 yılı Nisan da tamamlanması bekleniyor.
Yorum Yazın