TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

İngilizce öğretmenliği okuyacak öğrencilere burs

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazanan en yüksek puanlı 3 öğrenci aylık 500 TL burs alacak. Ayrıca ilk yıldan itibaren not ortalaması 3,5’un üstünde olan en başarılı iki öğrenciye de aylık 750 TL başarı bursu verilecek.
İngilizce öğretmenliği okuyacak öğrencilere burs
İHA - Uludağ Üniversitesi, başarı bursu kampanyasına ara vermeden devam ediyor. Birçok fakülte ve meslek yüksekokulunda burs uygulamasını hayata geçiren UÜ yönetimi, son olarak Eğitim Fakültesi İngilizce Anabilim Dalı için de Özel Çağdaş Öncü Okulları ile protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Rektör Yusuf Ulcay, burs kampanyasının başarılı öğrencileri üniversiteye çekmekte önemli olduğunu söyledi. Önceki yıllara nazaran Uludağ Üniversitesini tercih eden öğrencilerin hem sayısında hem de puan ortalamasında ciddi bir yükseliş olduğunu kaydeden Yusuf Ulcay ,“Bu protokol üniversitemizin tercih edilebilirlik oranlarını gözle görülebilecek şekilde yükseltiyor. Uludağ Üniversitesi, geçen yıl öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girdi. Burs kampanyası başlattığımız hemen hemen her bölümde öğrenci puan ortalamaları büyük bir yükseliş yakaladı. Başarılı öğrenci, akademisyenlerin de kendilerini zorlamalarına vesile olacaktır. Kampanyamıza destek veren başta Çağdaş Öncü Okulları’na ve diğer kurumlarımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

ÖSYM’nin 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanan ve kayıt yaptıran ilk üç öğrenci, yine 2017/2018 eğitim-öğretim yılından başlamak üzere yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak. Ayrıca, İngilizce Eğitimi Ana Bilim Dalı 1. sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan ilk iki öğrenciye de ayda 750 TL burs verilecek.
Yorum Yazın