TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

MEB'den özel okullara 'kar payı' sınırlaması

Milli Eğitim Bakanlığınca özel okulların özellikle kitap, kırtasiye ve kıyafetler için velilerden yüksek kar payıyla ücretler talep etmesinin önüne geçmek amacıyla yeni mevzuat hazırlanıyor.
MEB'den özel okullara 'kar payı' sınırlaması
AA - Yönetmelik değişikliğiyle özel okullar, her öğrenci için dışardan satın aldığı mal ve hizmetlerin maliyetinin yüzde 10'undan fazlasını veliye yansıtamayacak.

AA muhabirinin bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, daha önce yapılan düzenlemeler ile özel okullara, öğrenim ücretlerine ilave olarak takviye kursu, yemek, kahvaltı, servis, pansiyon, yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt ve benzeri hizmetler karşılığı velilerden alacakları ücretleri de önceden ilan etme zorunluluğu getirmişti. Bakanlık ayrıca, özel okul ücretlerine, Yİ-ÜFE+TÜFE/2 oranına en fazla yüzde 5 daha ilave edilerek artış yapılabileceğini de belirlemişti.

Kitap, kırtasiye ve kıyafette yüksek fiyatlara son

Bakanlık yetkilileri, ilan edilen özel okul ücretinin yanında ödenmesi gereken kitap, kırtasiye ve kıyafet ücretlerinin yüksekliğine ilişkin velilerden çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti.

Yeni çalışma kapsamında özellikle kitap, kırtasiye ve kıyafet ücretlerinde velilerden yüksek rakamlar talep eden özel okulların önüne geçmek amacıyla yeni bir yönetmelik hazırlanıyor.

Hazırlığı süren yönetmelik değişikliğiyle özel okullar, her öğrenci için dışardan satın aldığı mal ve hizmetlerin fatura bedeli ile nakliye gideri toplamının yüzde 10'undan fazlasını veliye maliyet olarak yansıtamayacak. Böylece özel okullar, öğrenci velilerine kitap, kırtasiye ve kıyafet gibi ihtiyaçların ücretlerini, okula maliyetinin en çok yüzde 10 fazlası ile fatura edebilecek.

Yönetmelik değişikliğinin önümüzdeki haftalarda yayımlanması bekleniyor.
Yorum Yazın