TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek'ten OGUNHaber'e samimi açıklamalar

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Üniversite olarak hedefleriyle ilgili OGUNHaber’e konuştu.
Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek'ten OGUNHaber'e samimi açıklamalar
Mücahit Ak -

OGUNHaber Muhabiri Mücahit Ak’a konuşan Rektör İsmail Yüksek, bir önce ki dönem Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün başdanışmanlığı görevini yürütüyordu.

Antalya Bilim Üniversitesi’nin farklılıkları zenginlik olarak algılayan yapısı olduğunu vurgulayan Rektör İsmail Yüksek, ‘’Nitelikli akademik kadromuz var. Öğrencilerin ve akademik kadronun tüm ihtiyaçlarına destek olmayı ilke edinen idari çalışanları ile Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Meslek Yüksek Okulu olarak Türkiye’nin Yükseköğretim hayatına katkıda bulunmaktayız’’ dedi.



‘’Bilimsel düşünen gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz’’

Üniversitenin kurulduğu günden beri, bilimsel ve sosyal gelişmeleri takip ederek, toplumun gelişmesine katkı sağladıklarını vurgulayan Rektör Yüksek, ‘’Eğitim ve araştırma hizmetleri sunarak, toplumun değerlerine sahip çıkan, eleştirel, özgün ve bilimsel düşünen gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Önceliğimiz, hızla gelişen ve değişen dünyada öğrencilerimizin bilimin sınırlarını zorlayan, keşfedilmemişi keşfetmeyi hedefleyen, mesleğini dünyanın her tarafında icra edebilecek teknik ve sosyal yeterlilikte bireyler olmalarını arzuluyoruz’’ dedi.



‘’Uluslararası arenada rekabet edebilen bir Üniversite olabilmeyi hedefliyoruz’’

Yenilikçi ve uygulama odaklı bilimsel araştırmaları ve eğitimi sayesinde girişimcilikte öncü, uluslararası platformda rekabet edebilen bir üniversite olabilmeyi hedeflediklerini vurgulayan Rektör Yüksek, ‘’ Toplumun değerlerine sahip çıkan, bilimsel ve sosyal gelişmeleri takip eden ve katkıda bulunan bir sistem oluşturduk. Bireyin ve toplumun gelişmesine katkı sağlayan eğitim ve araştırma hizmetleri sunuyoruz. Yenilikçi programlar ile öğrencilerin eleştirel, özgün ve bilimsel düşünmesine olanak sağlıyoruz’’ dedi.



Gençlere seslenen Rektör Yüksek, ‘’Geleceği hakkında bizimle aynı hedefleri paylaşan, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Antalya’da, farklı ülkelerden ve kültürlerden öğrencilerle, renkli ve aile sıcaklığı ile kucaklanacağınız kampüsümüze tüm gençleri davet ediyoruz’’ dedi.




Yorum Yazın