TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Viranşehir Hadi Kutlu Lisesinde Z Kütüphanesi açıldı

Düzenlenen açılış törenine, Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcısı Aslan Çiftçi, Mahmut Şık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, ŞUSKİ Koordinatörü Aladdin Milli, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, İlçe Müftüsü Kamil Oktay ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Viranşehir Hadi Kutlu Lisesinde Z Kütüphanesi açıldı
İHA - Açılışta konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, "Değişen yaşam koşullarına adaptasyonu sağlamak için öğrencilerin sürekli okuma, araştırma ve sorgulama kültürünü kazanması gerekiyor. Bu konuda okuma faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaşması için kütüphaneler çok önemli. İnşallah öğrencilerimiz en güzel şekilde faydalanacaktır. Bugün burada Z-kütüphanenin açılmasını çok önemsiyoruz. Bu kütüphanenin açılmasında başta okul müdürümüz olmak üzere kimlerin emeği geçmişse, ben hepsine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş ise, “Kütüphane gerek renk tasarımı, gerekse zengin kitap açısından, araç gereç olarak gerçekten göz kamaştırıyor. Çocuklarımızın daha çok kitap okumaları için ferah ve nezih bir ortam oluşturulmuş, kendilerini geliştirmesi açısından bu tür fırsatlardan istifade etmeleri son derece önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışı yapılan Z-kütüphane hakkında bilgi veren Hadi Kutlu Kız Meslek Lisesi Müdürü Sedat Gören ise, "Vatana, millete hayırlı bireyler yetiştirme, çocuklarımızı hayata daha iyi hazırlama adına öğretmen ve velilerimizin de destekleri ile "Okullar hayat olsun projesi" kapsamında Z-kütüphanesini kurduk. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz anısına kütüphanemizin adını da "15 Temmuz Şehitleri Z-Kütüphanesi" koyduk. Z-kütüphanenin görünümü klasik kütüphaneden farklıdır. Öğrencilerin daha çok zaman harcayabileceği, rengarenk albenisi olan mekanlardır. Özel tasarımı, teknoloji ve eğlenceyi bir araya getiren ve içerik olarak zengin kütüphane olarak nitelenen yeni nesil z-kütüphaneler öğrencilere okumayı sevdirecektir. Bilgiye erişiminin ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okur-yazarlık becerilerin toplumların önceliği durumuna geldi. Okul kütüphanelerinin de sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt vererek, öğrencilerin bilgi, kültür ve eğlenme gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z-kütüphanede öğrenciler okumanın keyfine, bilgiyi keşfetmenin heyecanına varacak, ders çalışmak, gençlerimiz için eğlenceli ve verimli hale gelecektir” şeklinde konuştu.

İnternet hizmeti ve dijital kitap içerikleri ile öğrencilere hizmet verecek olan z-kütüphane, öğrenciye dilediği zaman çalışma imkanı sunuyor. Z-kütüphaneler sayesinde, internet kafelere gereksinim duymayarak, gençlerin bir yandan maddi kaybı önlenmiş, bir yandan da kitap-kütüphane ile bütünleşerek bu ortamlara, öğrencilerin aşina olması sağlanmış olacak.
Yorum Yazın