TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Aladağ ve Bursa'daki yangın faciaları...

Adana ve Bursa'da yaşanan yangın facialarının ardından yangın önleme cihazlarına rağbet arttı.
Aladağ ve Bursa'daki yangın faciaları...
İHA - Bursalı bir firma elektrikle alakalı yangınları önleyen cihaz yaptı. 'Akıllı enerji koruma sistemleri' adı altında şebekeden veya işletmeden kaynaklanan bütün elektrik problemlerini çözen cihazın üzerinde 5 yıldır çalıştıklarını ifade eden Gordion firması yöneticisi Celal Göksel;
“Bilhassa sanayide, yurtlarda, hastanelerde ve okullarda nötr ve faz kopması, faz sırası değişmesi, topraklama problemleri, voltaj yükselmesi ve düşmesi gibi aksaklıklar sık yaşanan ve büyük tahribat yapan durumlardır. Bu cihaz sayesinde bunu tamamen önleyebilmek mümkün. Yeni nesil makinelerin çoğunda bilgisayar destekli elektronik kartlar var. Voltajın yükselmesiyle birçoğunun parametrelerinin değiştiği ve hatalı ölçümler yapabildiği görülmektedir. Bu tip arızalar, sözleşme gereği verilmesi gereken ürünün zamanında teslimini önlediği gibi, maliyeti yüksek olan makinenin devre dışı kalmasına da sebebiyet vermektedir. Bu cihaz sürekli üretim yapma imkanını sağlıyor. Alınan makinenin elektrik arızası olmadan uzun yıllar kullanılması mümkündür. Bu cihaz sayesinde makinelerdeki elektrik motoru ve kartların yıllık tamiri için harcanan 2,5 milyar dolardan tasarruf etmek mümkün" dedi.

Göksel, "Adana’daki yurtta Gordion cihazı olsaydı, panoya dahi zarar gelmeden devre kapanırdı. Başka kontaklardan, şalterlerden kaynaklanacak alevlenmeyi dahi söndürüp tamamıyla emniyetli bir şekilde elektriği kesebilirdi. Hastanelerdeki tıbbi cihazlarda da voltajın yükselmesi veya değişkenliğinden dolayı hastanın verileri değişebiliyor. Sonuçtan kaynaklanan raporlar veya ilaçlar hastayı iyi etmektense daha fazla hasta edebiliyor. Hastanelerde bulunan büyük cihazlar devre dışı kalıyor ve hizmetler aksıyor” diye konuştu.

5 yıllık bir projenin sonunda böyle bir cihazı ortaya çıkardıklarını yenileyen Göksel, “Şu anda 25 fonksiyona yakın işlem görmektedir. Elektrikte ne kadar sıkıntı varsa tamamını çözen bir cihaz. Bunu dışarıdaki şalterlerle karıştırmamak gerekiyor. Bu akıllı bir sistemdir. Çok kısa bir sürede test ediyor ve müdahale ederek arızayı gideriyor” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın