TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

ATO Başkanlığına Gürsel Baran seçildi

Gürsel Baran 100 oy alarak ATO Başkanlığına seçilirken, 86 oy alan Osman Gökçek ise FETÖ’ye ilişkin yaptığı eleştirilerin sandığa olumsuz yansıdığını iddia ederek, içerideki bulunan bu örgütlerin aynı şekilde tam tersine bir oy kullanması söz konusu oldu diye düşünüyorum dedi.
ATO Başkanlığına Gürsel Baran seçildi
İHA - ATO Başkanlık seçimi sona erdi. 188 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde Gürsel Baran 100 oy alarak ATO Başkanlığına seçilirken Osman Gökçek ise 86 oy aldı. Diğer 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Gürsel Baran ATO Başkalığına seçilmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, sorularını değerlendirdi. Zor bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Baran, “Bu seçimi sadece Ankara değil Türkiye takip etti. Osman kardeşimin gösterdiği performans gerçekten önemli katılımın full olması 188 olması önemli. Ben bize destek veren vermeyen bütün arkadaşlarıma bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şuan kaybedecek vaktimiz yok. Daha önce de söylemiştim. Ankara Ticaret Odasının adını layık olduğu yere çıkartmak ile ilgili elimizden gelen gayreti biz pazartesi günü itibariyle bütün ekibimizle bir gayret içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ AŞAMALI BİR ACİL EYLEM PLANIMIZ VAR”
Baran, seçim sonrası ATO’da yapılacak çalışmalara ilişkin ise şunları kaydetti:
“Üç aşamalı bir acil eylem planımız var. O yürürlüğe girecek. Yakın zamanda hayata geçireceğiz. Bunlardan bir tanesi meslek komitelerimizin çok aktif bir şekilde çalışması, onlara her meslek komite toplantımıza yönetim kurulu üyelerimizden birinin dahil edilmesi ile toplantıların verimli geçmesi gayreti içinde olacağız. Onun dışında e-ATO’yu hayata geçireceğiz. Oda dışında yapacağımız faaliyetlerde Ankara’dan uluslararası uçuların arttırılması ile ilgili ama bunun bedeli ne olursa olsun. Esenboğa Havaalanı Dış Hatlar ünitesi hizmete açıldığında Esenboğa’nın, Avrupa’nın en önemli aktarma merkezlerinden biri olacağı söylenmişti fakat bugüne kadar gerçekleşmedi. Biz bedeli ne olursa olsun sonuna kadar takip ederek bir gayret içerisinde olacağız. Sağlık turizmi içinde önemli bir gayret içinde olacağız. Acil eylem planımızı önümüzdeki hafta duyururuz.”

“ÜZERİMİZE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”
Basın mensuplarının FETÖ ile mücadeleye ilişkin sorusuna Baran, “Bir 15 Temmuz süreci geçirdi Ankara Ticaret Odası.15 Temmuz sürecinden sonra kaybolan 3 yıl var 15 Temmuz’u da eklediğimizde bizim ülkemizin güvenlik güçleri var bunlar çalışıyorlar. Bu uzun bir süreç ben birkaç yıl süreceğini düşünüyorum. Üzerimize düşen her şeyi yapacağız” yanıtını verdi.

Gökçek: “Burada özellikle süreç içerisinde FETÖ ile ilgili yaptığımız açıklamaların sandığı olumsuz yansıdığını düşünüyorum”

Seçim sonrasında konuşan Osman Gökçek ise Gürsel Baran’ı tebrik ederek, seçimin demokratik bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Arada 14 oy farkının bulunduğunu kaydeden Gökçek, “Burada özellikle süreç içerisinde FETÖ ile ilgili yaptığımız açıklamaların sandığı olumsuz yansıdığını düşünüyorum. İçerideki bulunan bu örgütlerin aynı şekilde tam tersine bir oy kullanması söz konusu oldu diye düşünüyorum. Gürse Bey sonuçta hakkı ile almıştır. Bu FETÖ ile mücadele edilmeyeceği anlamına gelmez. Ben meclis üyesi olarak FETÖile mücadeleye devam edeceğim. Önümüzdeki süreç içerisinde bu işlerin bir seçim daha var değişeceği kanaatindeyim” değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Yazın