TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Dündar'dan kablo devine ziyaret

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya’da bulunan Prysmian Fabrikası’nı ziyaret etti.
Dündar'dan kablo devine ziyaret
İHA - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahalle, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra fabrikaları da ziyaret ediyor.

Enerji ve telekomünikasyon kablo ve sistemleri alanında dünyanın önde gelen firmalarından olan Prysmian Group’un Mudanya’daki fabrikasını ziyaret eden Mustafa Dündar, fabrikadaki üretim hatlarını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Mustafa Dündar, Prysmian Group Türkiye’nin hem Bursa hem de Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Firma, üretmiş olduğu enerji ve telekomünikasyon kablo ve sistemleri ile Türkiye’yi yarınlara bağlıyorlar. Ziyaretimizde, firmanın 22 bin farklı kablo üretimi yaptığını öğrendik. Bu çok büyük bir rakam. Fabrikanın yıllık cirosunun yüzde 30-35’lik bölümünü ihracat teşkil ediyor. Bursa’dan aralarında Azerbaycan, Barbados, Çin, Fransa, Irak, İngiltere, Kuzey Afrika, Ortadoğu ülkeleri, Papua Yeni Gine, Sri Lanka, Şili, Türkmenistan ve Ürdün gibi çok geniş bir coğrafyayı kapsayan 40’dan fazla ülkeye ihracat yapılıyor. Sanayi kuruluşlarımız dünya ile boy ölçüşecek, hatta dünyadaki pek çok firmadan da ileri seviyede” diye konuştu.

Başkan Dündar’a fabrika hakkında bilgiler veren Prysmian Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Fabrika Direktörü Halil İbrahim Kongur ise “Enerji ve telekomünikasyon kablo ve sistemleri alanında dünya lideri olan Prysmian Group, 50 ülkedeki 89 fabrikası, 19 bin çalışanı ve 17 Ar-Ge merkezi ile uluslararası bir firmadır. Prysmian Group, Türkiye’de ise 1964 yılından Mudanya’da kurulan fabrika ile faaliyet göstermekte. Fabrikamız, aynı anda enerji ve haberleşme kabloları üretimi yapabilen 9 tesisten biri olarak öne çıkmaktadır. 220 kV’a kadar tüm enerji kabloları, 3 bin 600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları, fiber optik kablolar, endüstriyel uygulamalarda kullanılan özel kablolar, Türk Prysmian’ın tam kapsamlı ürün yelpazesi içinde bulunmaktadır. Ayrıca, ürün yelpazesine demi ryolu sinyalizasyon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kabloları da ekledik” dedi.
Yorum Yazın